Караянчева: Марешки е състоятелен човек, концесията не би сменила разбиранията му

„С г-н Марешки се преговаря доста трудно.

Ние имахме дълги разговори и изложихме няколко варианта. Той не искаше да разпише, защото смяташе, че ще го окомплектоват с управляващата коалиция.

Перспективата да бъде окомплектован с ДПС и БСП е по-лошият вариант. След дълги разговори той наистина даде подписите на 10 народни представители”.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева за „Неделята на NOVA”.

„За концесията на плажа не мога да кажа, но той е състоятелен човек и това не би сменило разбиранията му”, посочи още тя.

„Ние имаме ясна задача и тя е обсъждане на нова Конституция. Всички разговори във всички посоки са позволени. Ние трябва да убедим нашите опоненти, дори и тези от опозицията, че има смисъл да водим този разговор”, посочи още Караянчева.

„Цветята, поднесени от ЖГЕРБ-Пловдив са били премахнати точно преди да дойде президентът от протокола на президента. Има видеозапис от събитието. За съжаление дори по време на празника на Съединението разделението витае във въздуха. Невъзможни са преговорите. Жалко е, че днес протоколът на президента направи този гаф”, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева

Тя заяви, че има опасения за освирквания по време на тържественото отбелязване на Съединението тази вечер в Пловдив.

„Страх ме е тази вечер. Нека да сведем глава пред героите. Когато трябва да говорим помежду си – нека да го правим цивилизовано“, призова Караянчева.

Източник: Petel.bg