Караянчева: Не виждам причина майките на деца с увреждания да блокират парламента

Майките да деца с увреждание от „Системта ни убива“ чакат да депозират декларация в парламента.

През това време те стоят на входа на Народното събрание.

„Винаги сме били отзивчиви. Изпратили сме писмо до протестиращите. Те очакват разговори с всички парламентарни групи. Аз не виждам причина да блокират парламента майките с деца с увреждания. Парламентарната група на ГЕРБ е готова да приеме протестиращите. Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации. Аз разбирам майките, но ние сме рпиели исканията им и сме готови, поне от ПГ на ГЕРБ, да говорим с тях“. Това заяви на брифинг председателят Цвета Караянчева по повод блокадата на сградата на парламента.

Една от жените на Системата ни убива е с детето си , което е в инвалидна количка и се нуждае от специални грижи. Христо е помолил да отиде по нужда, заради което майките са отправили искане да бъде даден достъп на момчето до тоалетната. „Току-що Цвета Караянчева забрани. Казала е да излиза навън и да ходи по малка нужда на улицата“, обясни възмутена пред екипа ни Вера Иванова.

„Разбирам, че има детенце, аз се учудвам какво прави детето там. Аз безкрайно съчувствам на децата, на майките, защото това е много скъпо, но аз не виждам какво прави едно дете в сградата на Народното събрание“, каза още Караянчева.

Екип на ТВ „Евроком“ също е на мястото. Към този момент той не е допуснат в сградата.

Източник: Телевизия Евроком