Караянчева: Работата на правителството е да работим в полза на българските граждани

В никакъв случай това не е намеса или скъсване на връзката между нас и правителството.

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в предаването „Неделя 150“ по БНР във връзка с разпореждането на премиера и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов парламентарната група на партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат.

„Това е чуване на всяка една тревога и реакция на българските граждани, за да не се получи нещо, което не би допаднало като политика на българските граждани. Защото работата на правителството и на нас като парламент е да работим в полза на българските граждани и аз също съм за такъв дебат по всяка една тема“, коментира Караянчева.

Тя посочи, че има планирано обществено осъждане в самото заседание на бюджетна комисия в четвъртък и там ще стане ясно точно за какво иде реч в тези промени.

„Като председател на партията г-н Борисов има право да изказва да изказва мнение и като партиен лидер, още повече, че той е министър-председател и отговаря за политиките в страната“ добави председателет на Народното събрание.

Източник: Епицентър.бг