Караянчева: След онзи запис ми идеше да скоча от някоя канара в Родопите

Може би трябваше да потъна в небитието, да изчезна може би от лицето на земята заради едно изречение по мой адрес, което предполагаемият записван категорично и многократно отрича да е казвал?

Отново казвам, че много тежко приех злорадството след онази публикация.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на парламента Цвета Караянчева на финала на над тричасовия дебат за нейната оставка. Минути след речта ѝ вотът на депутатите отхвърли предложението за предсрочното ѝ отстраняване от поста.

„Признавам, че имаше моменти, в които ми се искаше да изчезна, направо да скоча от някоя канара от Родопите, както и няколко месеца по-рано по мой адрес се изсипаха трудно поносими лъжи за катастрофата, в която пострадах“, заяви още Цвета Караянчева.

Тя добави, че „депутатите от БСП и ДПС известно време имитираха цивилизованост след появата в някои медии на едни записи, чиято автентичност продължава да не е доказана и до днес. Получих много обаждания и съобщения с подкрепа от представители на повечето политически сили – не публично, разбира се. Но те ми помогнаха в един тежък за мен ден. Бях благодарна. Днес разбрах, че са били фалшиви. Жалко!“

По думите й е трудно да си жена в политиката, „както вероятно добре знаете, г-жо Нинова. Намираме неподозирана сила да продължим“.

Караянчева попита народните представители дали са чували „архаичната дума „позорище“ – зрелище, сцена? Днес българският парламент е всичко това накуп“.

„Маските паднаха и предполагаемите записи бяха използвани за оръжие от парламентарната трибуна. Къде по точно е моята вина и защо не ви чувам да искате оставките на правителствените ръководители, чуващите се в същия недоказан запис“, обърна се още Караянчева към БСП.

Източник: ОFFNews