Караянчева: Тъжно е положението с пенсионерите. Нинова не може да им вдигне пенсиите, понеже не е в управлението

„Всяка партия стяга редиците си. БСП направи конгрес. ДПС по същия начин отправя послания.

Мустафа Карадайъ каза, че ще демонтира правителството, но за това са нужни добри механици.

В парламента няма напрежение. Корнелия Нинова започна социалистическо съревнование. От БСП се надпреварват с ГЕРБ и Обединените патриоти колко предложения са внесли в Народното събрание. Какво от това, когато с нищо не се променя животът на хората. БСП се поразмърда. Не трябва да забравяме, че по време на тяхното управление бяха спирани еврофондове. Сега имаме зала „Арена Армеец“, която беше построена на по-ниска цена. Къде днес щяха да се провеждат всички концерти и спортни състезания? Построени са магистрали. ГЕРБ прави неща, които могат да се пипнат. Корнелия да беше прочела законопроекта ни за антикорупция. Техният от 24 странички е правен някъде тайно“.

Това заяви пред БНТ1 зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Между първо и второ четене опозицията има шанс да даде предложения за антикорупционния закон. Ако парламентът избира ръководството на антикорупционния орган, ще имаме възможност да го отзоваваме, а не да се заиграва с партии. Подобно заиграване виждаме между Корнелия Нинова и президента Румен Радев. Не ни е страх от държавния глава, защото той е президент на българите. Тези 2 млн. души не бяха само хора, които симпатизират на БСП. Може да има противоречия между правителството и Румен Радев, но няма извадени томахавки“, каза още Караянчева.

„Тъжно е положението с пенсионерите. Видях онзи ден как Корнелия Нинова излезе пред възрастните хора и ги заблуждава как ще им вдигне пенсиите. Как ще направи това, след като не е в управлението?

Коментирайки темата „Фактор ли са ДПС и ще има ли предсрочни избори“, тя отговори: „Хората в смесените региони знаят, че алтернативата е ГЕРБ. В моя офис в Кърджали идват много членове на ДПС. Те ми казват: „Вие сте моя човек“. Дори в общините, които са на ДПС или БСП, също се получават средства от програмите, никой никого не е разделял. Ние имаме еднакво отношение към гражданите, независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност. Хората ни вярват. Както даваме пари за църкви, така даваме и за джамии. Както уважаваме едното вероизповедание, така уважаваме другото. Ние сме комшии, съседи. Това противопоставяне, което се опитват да поставят политиците, вече го няма“, подчерта Караянчева.

Вече го няма този страх, който имаше преди в смесените райони. Политиците се опитваха да противопоставят християни и мюсюлмани“, коментира зам.-председателят на Народното събрание и допълни, че коалицията с Обединените патриоти продължава да е стабилна.

За намека на депутата от БСП Александър Симов, че и в Кърджали има „суджук гейт“, тя отговори: „Подобно твърдение е смехотворно… Господин Симов нека научи имената на седемте общини от Кръджали. Ако някой нереализирал се от Кърджали му се е оплакал, това е друго. БСП са абдикирали от този регион. На конгреса госпожа Нинова заяви, че имали особено внимание към смесените региони. Аз това не го виждам. А аз си познавам региона, обичам да разговарям с хората. В повечето случаи там проблемите са от местен характер, а местните управления не действат“.

Караянчева не пожела да разкрие кой ще бъде здравен министър, въпреки че още вчера се разбра, че името му вече е ясно. „Явно в тази област интересите са много големи и те правят така, че министърът да не успее да завърши политиката си и да бъде сразен. Много съжалявам за господин Петров… Тъжно е един човек да бъде омърсен по този начин. Но когато се разбере истината след време, дали някой ще се извини на проф. Петров? В медийната среда не трябва да даваш доказателства, достатъчно е да изтървеш една дума. За съжаление, позната история“, заяви Цвета Караянчева.

Източник: Епицентър.бг