Карбовски: След 100 дни вече е ясно, че хората, които дойдоха на власт, са едни усмихнати еничари на американската посланичка

„Слави Трифонов някой трябва да го пита защо стоя толкова дълго в тази коалиция, при положение, че повечето му назначения не бяха одобрявани от никого.

Защо толкова търпение извади Слави, за да получи едно нищо, а накрая и да се окаже виновен, че разпада хубавата им коалиция“.

Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски и добави:

„Кирил Петков се опита да продаде Македония и Слави Трифонов си удържа на думата. Натискът беше американски и европейски. Това Дългия (Станислав Трифонов – б.р.), ако го позволи, ще да е национален предател. … След 100 дни вече е ясно, че хората, които дойдоха на власт, са просто едни усмихнати еничари на американската посланичка. За 30 години досега не съм виждал толкова удобно за американците българско правителство. Това хората го усетиха и тези бяха намразени по-бързо от всички останали, които бяха намразени през тези 30 години“.

Според Карбовски ПП „управляват през компромати и то не за някой провинил се, а компромати за тези, които не им ходят по свирката“.

Журналистът прогнозира, че следват предсрочни избори.

„Хората започнаха да мечтаят обратно за Бойко Борисов. Борисов беше крадец, тия (ПП) са лъжци, а ние сме по средата“.

Източник: БНР