КАТ с нови Извънредни мерки

След последните промени в закона за движение по пътищата от КАТ днес са предложили още мерки.

След като всички вчера научихме, че КАТ вече могат да проверяват пътниците в колите за неплатени, данъци, глоби и фишове, разбрах, че е имало предложение служителите и колите на КАТ да получат ново оборудване.

Предложението е дошло от депутат в Народното Събрание свързан с Асоциацията на Хотелиерите и Ресторантьорите в България и борещ се за увеличаване на притока на чуждестранни туристи в България и за нормалното и спокойно движение по пътищата на републиката на същите туристи.

Внесеното предложение гласи:

Във връзка, с малкия бюджет на КАТ, ниските заплати и лошото облекло на служителите ние от Асоцията за свободно и безпроблемно придвижване, както и обслужване предлагаме следното:

1.Служителите на КАТ да получат бели униформи и шапка тип готварска, за да могат в горещите слънчеви да понасят слънчевите лъчи безпроблемно, все пак знаем бялото не привлича толкова слънцето.

2. Колите на КАТ да бъдат оборудвани машини за хот дог и хладилни чанти.

3. В колите на КАТ да няма касови апарати.

Всички тези предложения обосноваваме по следният начин бялата униформа ще се забелязва през нощта и няма да има нужда от включени сигнални лампи. Бялата униформа предава приветлив вид. Бялата униформа през лятото ще привлича по-малко слънчеви лъчи. Бялата униформа през зимата, когато падне сняг може да се счита и за комуфлаж.

С машините за Хот Дог и хладилните чанти, ще дадем възможност на всеки спрян за проверка водач и спътниците му да могат да хапнат и пийнат нещо, докато единият колега проверява водача и пътниците другия ще приготвя Хот Дога и напитките.

Естествено, че ще трябва да дооборудват колите с бели престилки найлонови ръкавици, но мислим, че колегите няма да имат нищо против да си ги дооборудват и сами.

Стоките нужни за приготвянето на Хот дог и безалкохолните напитки ще се доставят на министерството само след обществени поръчки, а ще се заплащат от бюджета и данъкоплатеца. Продаденото на цена колкото колегите си преценят ще си остава за техният джоб, затова ще спестим на бюджета закупуването на касови апарати за всеки автомобил.Знаете какво се случи последният път с камерите. Също така с тези мерки ще извадим колегите от храстите и всеки патрул на КАТ ще бъде стимулиран да извършва повече проверки над водачите и пътниците в автомобилите. Това ще внесе респект на пътя, по ниска скорост и съответно по -малко катастрофи.

Не сме забравили и за етноса който управлява по родните ни пътища каруци с жива тяга една или две конски сили.

Те също ще подлежат на стриктна проверка но на тях може да им се продава примерно и бира.

Може да се помисли занапред КАТ и колегите да предлагат лотарийни билети и други малко обемни неща.

Да задвижим икономиката колеги и сигурността трябва да е грижа на всеки политик в България.

Благодаря.

Текста е художествена измислица и е написан от мен в полза на IBTnews.bg. И всички права са запазени.

Атанас Калев