Като в Дивия Запад: Бургазлия е отвлечен, бит и насилван, за да бъде ограбен

30-годишен бургазлия е бил отвлечен, измъчван и насилван три дни в Сливен. Насилниците са арестувани, това съобщава апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

Според разследващите пострадалият е шофьор на ТИР. Отвличането и измъчването му са били опит да бъдат източени банковите му сметки.

Бургазлията е бил подмамен от жената, с която се запознал в социалните мрежи, докато пътувал в чужбина. Това е 30-годишната Диана Кунчева от Сливен, която е известна на полицията и е била задържана за разпространение на наркотици. Заедно с нея е арестуван и 33-годишният Станислав Стоянов.

Сливенският окръжен съд гледа мярката им за неотклонение.

Прокурор Петров определи работата извършена от служители на Областните дирекции на МВР Бургас и Сливен като изключителна.

Извършеното престъпление е било разкрито за по-малко от 24 часа, въпреки че пострадалият е подал жалба в Бургаската полиция, в която е посочил откровено неверни данни. Така полицаите са разкрили противоправното деяние, без да имат почти никаква информация, къде се е случило то и кои са извършителите. По този повод прокурор Петров призова гражданите станали жертва или свидетелите на противоправни деяния да не заблуждават органите на реда в своите показания.

Директорът на ОД на МВР – Сливен старши комисар Димитър Величков добави, че по случая има и трето задържано лице, като към момента се събират доказателства за установяване на неговата съпричастност към случая.

Наказанието за противозаконното лишаване от свобода е „лишаване от свобода“ от 3 г. до 12 г.

Районна прокуратура – Сливен е внесла искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ на двамата обвиняеми, като предстои Районен съд – Сливен да насрочи заседанието си.

Източник: КРОСС