Казанлък се надига: Долу ръцете от 3-ти март и България!

Предложението на ПП/ДБ за промяна на националния празник на България от 3 март на 24 май, взриви обществото.

От Казанлъшкия дискусионен клуб „Георги Кирков“ излязоха с Позиция в защита на 3-ти март.

Ето какво гласи пълния текст на позицията:

„Ние, членовете на Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков“ гр.Казанлък, категорично се противопоставяме на предложението на „българските еничари“ за смяна на датата на националния празник на Република България – от 3 март на 24 май. Това предложение е антибългарско и антидържавно.

Именно на 3 март 1878 г. Майка България възкръсва за нов живот изпод костите и кръвта на десетките хиляди български жертви, дали живота си за Свободата на Отечеството в борбата с турските нашественици. Нима ще оставим смъртта на Левски, Ботев, Караджата, Хитов, Раковски, Бенковски и всички горди българи да бъде продадена за жълти грошове от днешната продажна политическа клика?! Нима ще мълчим… и мълчим…и мълчим…, така както мълчахме докато водеха Левски към бесилото? Народе????

След редица неуспешни опити за промяна на името на един от символите на българската свобода – Шипка, съвременните „еничари“ и родоотстъпници се концентрираха към заличаване не само на 3-ти март, но правят опит и за заличаване на българската история и паметта!

3-ти март е дата, която дава нов живот на държавността в България. До подписването на Санстефанския мирен договор са дадени стотици-хиляди жертви, още отекват виковете от кръвопролитните битки на Шипка, Шейново, Стара Загора, Плевен и други за защитата на българската земя и народ. Още в Батак лежат костите на загиналите български чеда от турския ятаган.

Днес, членовете на Дискусионен клуб „Георги Кирков“ категорично казваме: „Долу ръцете от 3-ти март! Долу ръцете от България!“ и призоваваме всеки един българин, в пределите на родината и извън нея, да защити страната си от решението на родоотсъпниците!“

Източник: kazanlak.co