Казичене на бунт заради прегазен на пешеходната пътека

Млад мъж бе блъснат и тежко ранен на пешеходната пътека на Околовръстния път край столичния квартал Казичене.

Инцидентът е станал около 21.30 ч., а шофьорът на лекия автомобил, помел пешеходеца, е турски гражданин, съобщи Нова телевизия.

По първоначални данни, ТИР спрял на червен светофар, а младият мъж, който е на видима възраст около 30 години, тръгнал да пресича Околовръстното шосе по пешеходната пътека.

В този момент водачът на колата решил да изпревари камиона и блъснал мъжа. След удара, автомобилът е спрял на доста голямо разстояние от пешеходната пътека, поради което се предполага, че турският гражданин е карал с висока скорост.

Пострадалият е откаран в лечебно заведение в тежко състояние.

Веднага след инцидента жители на Казичене се събраха на пешеходната пътека с искания да бъде поставен надлез или подлез в района, защото твърдят, че това не е първият случай на блъснат пешеходец. Казиченци се заканиха, че ще протестират, докато не бъде изпълнено искането им.

На място са изпратени екипи на полицията и жандармерията. Турският шофьор се разпитва, а след това ще бъде транспортиран в лечебно заведение, за да му бъде взета кръвна проба за наличие на алкохол.

Източник: Дир.бг