Кеворкян: Ако не си левият семенник на Бойко – никога няма да припариш до Парламента

Цветанов гостувал в „Шоуто на Слави“. И бил гледан повече от финала на Евровизия“. Там пък нашето момче, великолепният Кристиан постигна – както се изразява един вестник – „исторически успех“.

Обаче Цветанов е бил гледан от два пъти повече зрители – пак според същия вестник. Какъв исторически успех пък е постигнал той? В коя сфера?

Сещам се веднага за една: в практикуването на тепегьозлък. След като се те унижавали години наред, след като са се гаврили сладострастно с теб – сядаш на диванчето и все едно, че нищо не е било, диплиш лафове за мажоритарната система. Онази система, по която – ако не си левият семенник на Бойко – никога няма да припариш до Парламента.

Сега обаче вече си отгледал цяла орда „съмишленици“ и затова си сигурен в „плюсовете“ на системата – поне за себе си. Цв. не бил много сигурен, дали идеята ще мине през Парламента – но се надявал депутатите да се „вразумят“. Остава и Цветанов да се вразуми някой ден – и да схване, че освен ум, политикът трябва да има и чест.

Новият министър на културата и той трябва да се вразуми: щял да накара Киро Японеца да вдигне „Двойната къща“. Изтърсва това – но никой не го пита, как ще стане това. Някой – който и да е той – купува имот, получава разрешение да прави с него, каквото си иска. И го прави. Сега Конституцията ли ще променят, за да фризират правото на собственост, което е свещено. Нищо няма да направят: ще ви говорят празни думи.

А пък външният министър Захариева никога няма да се вразуми – и ще продължава да мели по всички въпроси еднакво свободно и безотговорно. Сега пък се изкара рекордьор: Само 13 имигранти влезли у нас от Турция за седмица – и това било рекорд за последните четири години.

Браво.

Обаче никой не проверява, колко нашественици са влезли в Сърбия – за същата седмица. Заети са да надуват балони. Иначе Германия настоява да ни върне около 11 хиляди нашественици, промъкнали се под носа на нашите рекордьори. Няма вразумяване – когато някои толкова стръвно са самоунижават.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук