Кеворкян: Днес в Елин Пелин има едно семейство пришълци, утре ще станат десет, после двайсет

Обичайното ни състояние е да стоим разкрачени – дори разчекнати. Едни празнуват Трифон Зарезан. Други Свети Валентин – най-древният български празник, всеки момент пъргавите ни историци ще докажат и това. Пак добре, че все още не празнуваме бандюгата Ал Капоне, който урежда едно от най-свирепите кръвопролития тъкмо на 14 февруари. Обаче свикнахме да си уреждаме по едно малко клане всеки ден.

С новите празници, които ни изпратиха с наложен платеж, можем да се чекнем колкото си щем – изглежда са ни направили колективна вуду-магия. Обаче не бива да се лигавим със случващото се в Елин Пелин.

Големците – да ги наречем за по-точно Големите Усти – пак се скриха. Нито една дума не казаха за скандала в Елин Пелин – нали са си хуманисти 24 карата – по скалата на Илиянци. Пак ще защитят чужденците, обаче собствените им хора – кучета ги яли.

Днес в Елин Пелин има едно семейство пришълци, утре ще станат десет, после двайсет – и все ще изглеждат като прилични хора, нуждаещи се от ласките български. Но никой в Елин Пелин не ги иска – с изключение на хазяинът им. И той хуманист – като Насилените Хазяи на държавата, които се държат като дрогирани, щом трябва да заработи Българското им Сърце.

И после, един ден, ще се завайкат: „Ах, колко беше кротък Башар, винаги поздравяваше, пък какво се случи…“

Има и нещо ведро за Свети Валентин: циганите нападнаха с камъни движещ се влак край Монтана. Българите от влака на кого сте поверили – та се грижите толкова за сирийците от Елин Пелин?

Чуйте хората от Елин Пелин. Дистанционният ви хуманизъм не струва и петаче.
Не е като дистанционно за телевизор, за да сменяш каналите. Каналът с пришълците не можеш да го смениш, щом веднъж го избереш.

Отгоре на всичко, както казваше един автор: „Не можеш да твърдиш, че бомбата се държи добре, понеже не избухва“. Все още.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук