Кеворкян: ГЕРБ е Краставицата, с която Патриотите безпрепятствено ще могат да се катерят по властта и спокойно да се возят

Малцина забелязаха една нечувана политическа договорка. Патриотите подкрепиха – и ще подкрепят Бойко – но само при условие, че няма да си подава оставката преди да изтече мандата.

Политика ли е Заклинанието да не се подава оставка – или пресметливост, която трябва да минава за политика? Патриотите ругаха Бойко, когато си подаде оставката, а и по-рано го правеха като хамали – и с удоволствие. Но сега искат да го мляскат до Второ пришествие.

И какво?

Държавата може и да се срине – обаче няма да си подаваш оставката. Дори да лазиш на четири крака – няма да ти разрешим. Каквото и да правиш – нямаш право да се оттеглиш. Каквито и дивотии да спретнат нашите министри – пак. В ерата на милувките това е приемливо. Днес трябваше да се зарадваме, че двайсет и няколко Зелени Краставици са пуснати в София. Така наричали швейцарските трамваи, които позволяват и на хора с намалена подвижност да се качват в тях. Онази история със Заклинанието за оставката е същата. ГЕРБ е Краставицата, с която Патриотите безпрепятствено ще могат да се катерят по властта и спокойно да се возят. Нанякъде.

Ясно е, че в политиката всеки спи с всеки – но е прекалено това да става на всяка цена.

Един писател казваше: „Нямам вяра и за две стотинки на хора, които са се набъркали в политиката за по-дълго време, отколкото трае обяда ми…“

Кеворк Кеворкян, Фейсбук