Кеворкян: Каква ще е причината за демографската катастрофа? Идиотите, които ви залъгваха с измисления си Преход?

В Новините на Би Ти Ви съобщиха: „България продължава да се топи“. Вече сме с 52 хиляди души по-малко, в сравнение с миналата година. „Защо се случва това, защо?“ – се питаха от телевизията. Щели сме да получим отговора утре сутринта. И какъв ли ще е той? Какво ще измислят през нощта? Каква ще е причината за демографската катастрофа? Кого ще посочат за виновник? Идиотите, които ви залъгваха с измисления си Преход? Или пак проклетия социализъм?

Пак тия дни научихме, че и кръводаряването е в кома. Навремето да дариш кръв се смяташе – без големи лафове – за дълг. Сега продават кръв предимно горките цигани. Съобщават ни го – и дори не ни подхвърлят някое мазно обяснение, за да преспим с него.

Преди десетина години се появи „Инвентарна книга на социализма“ – съставена с притворна непоносимост към Миналото. Ако не се беше случила „промяната“, авторите й като нищо щяха да инвентаризират залповете на „Аврора“ – с искрен възторг. Лимоновите резенки имат почетно място във въпросната „Инвентарна книга“ – като един от срамните символи на Соца. Обаче – не е ли време и за „Инвентарна книга на Прехода“? Лимоновите резенки – в онази. Демографската катастрофа и кризата в кръводаряването – в тази. Две към едно – за да се изравни тежестта на лимоновите резенки.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук