Кеворкян: Нашите политически бълхи няма ли да разберат най-сетне, че не бива да се правят на ястреби?

Елена Поптодорова очевидно е дошла на себе си. Изглежда, кремът, който отпътува заедно с нея от Варшавското летище, не изглажда само бръчки – ами и действа вътрешно, като някакъв допинг със забавено действие. И, хоп – Поптодорова се явила по телевизията, за да подкрепи ударите на САЩ срещу Сирия. Само че, това вече не е надлъгване с охраната на парфюмерийни магазини, а нещо далеч по- опасно.

Цитирам „24 часа“:

„Трябва да намерим начин чрез НАТО България активно да участва във всякакъв вид планиране на събитията, неутралитет в сегашната ситуация няма“ – така отговорила Поптодорова на въпроса, дали така няма да станем обект на терористични операции.
Храбрата Елена. Радев, дай й едно самолетче – и да върви срещу Сирия. Заедно с кремчето.

А за референдума на Ердоган, пилотът/бомбардировач Поптодорова казала следното:
„Няма начин Ердоган да загуби референдума, но не смятам, че ще има преки последствия за България. Не е нужна агресивност и демонстриране на подозрителност, но трябва да покажем, че пазим националните си интереси“. Колко прави две и две за тия хора, по дяволите? Към Сирия, която бомбардират, трябва да сме агресивни – а пък към Турция не трябва да проявяваме дори „подозрителност“. Ако ви е приятно, почоплете из тази словесна плява.

Нашите политически бълхи няма ли да разберат най-сетне, че не бива да се правят на ястреби? Защото може да дойде време да се плащат словоблудствата им – но не те, а всички ние ще ги плащаме. Утре някой сириец ще полудее на улица „Симеон“ – и кой тогава ще е отговорен? Еленка ли?

Има и друго.

Телевизиите много обичат да плямпат за „задкулисието“ – една мантра, която им подхвърлиха тъкмо ония, които го практикуват най-усърдно. Но и телевизиите си имат своето задкулисие, своя тъмен килер. Как иначе да си обясним факта, че един от големите спекуланти на Прехода – Прокопиев, който в момента е и обвиняем, не слиза от екрана. Също и някой – който, докато не тършува из парфюмерийни магазини – ни го представят за „защитник“ на националните ни интереси. Не са виновни водещите на различни предавания – те са баламите, които трябва да оберат негодуванието на публиката. Други дърпат конците.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук