Кеворкян: От БХК вместо да направят „Човек на годината“ страдалците от Хитрино, ни навряха някакъв поп

Днес, още от обяд, Би Ти Ви чинно се нагласи да предава церемонията „Човек на годината“ – сякаш щяхме да видим церемония поне на Нобеловия комитет.

А то се оказа, че ще ни покажат избора на Българския Хелзинкски Комитет, който мнозина ядно наричат „Антибългарски Комитет“.

Заради позорното му мълчание пред стотиците издевателства над обикновени наше хорица – и най-вече заради отвратителното му равнодушие пред Гаврата с Българската Свяст.

Миналата година от Комитета се бяха наканили да отличат убиеца Фрийман – но общественият гняв ги накара да се откажат. Но поне стана ясно, как мислят неговите храненци. Тази година „Човек на годината“ станал католическият поп Паоло Кортезе – той ви е достатъчно добре известен, за да изреждаме отново скандалните му предизвикателства към българите от Белене.

От ХК можеха да направят „Човек на годината“ страдалците от Хитрино – заради търпението, с което устояват на бедите. Никога няма да го направят.

Те предпочитат да ни навират в очите един поп, който с театралните си демонстрации трябва да „учи“ на състрадание българите. Гадничък номер.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук