Кеворкян: Падишаха няма контрол над празнословието в Парламента – а то е пагубно за образа на властта

ЗАЩО СЕ ДЪРЛЯТ В ПАРЛАМЕНТА
ВЪРНАХА СЕ 27 ГОДИНИ НАЗАД

Отговорът е достъпен: защото това е единственото, което в момента могат да произвеждат – несмислено дърлене.

И едните, и другите. Върнаха се назад 27 години – когато също взаимно си проверяваха психическия статус, пращаха се в Сибир, ровеха в гробовете на мъчениците. Но тогава това беше обяснимо: противно на известната фраза, тук децата изяждаха нефелната си революция. Ами сега – сега защо се държат като неандерталци?

Може ли да се открие някакъв по-сложен замисъл зад това грозно пустословие – още по-позорно, след като тъкмо Маршеки го „осъди“ и му стана съдник. Той и групата му гласуваха за оставката на председателя Главчев/ГЕРБ – но не се подвеждайте наивно.
Това е само знак, че има тежест – пък е и търговец и предварително е изчислил резултата от гласуването. Главчев остава – а Марешки не изглежда смирен като монахиня. Докога?

Не коват Бъдещето, поне криво-ляво – а четат „Шайка“ на Антон Тодоров, посветена, както знаете, на ББ, Цветанов и Плевнелиев – той пък барабар Петко с мъжете.
С цитати от книгата замерят ГЕРБ – както немарливи ученици се замерят в класната стая с хартиени самолетчета. ГЕРБ – и те: вадят хартиените си стрели – и всички заедно потъват в кални разправии.

Антон Тодоров пък можеше да даде едно простичко обяснение: така мислел преди време за „шайкаджиите“, но след като ги опознал, разбрал, че греши. Толкоз – не е сложно. Ще отнесе доста задевки, че бавно загрява, че е палачинка от Женския пазар – и какво толкова. Но не го прави – и допълнително умирисва новите си любимци.

Спас Гърневски не е вчерашен, но и той ненужно разпалва огъня: комунистите – това, комунистите – онова. Хубаво, така да е – и къде са днес повечето от тия комунисти – освен в Бакърената фабрика и в останалите тучни поля на Небитието. Заплеснатите по конспиративните фантасмагории могат да го заподозрат, че използва толкова стръвен език, за да предизвика истинска криза – и да пуснат кепенците на Парламента. Тогава „десните“, които истински са му на сърцето, могат да получат някакъв нов шанс. Вятър.

Патриотите си траят. Сигурно хихикат, че теляците дерат кожата на Бойко. Но едва ли са много спокойни.  Главчев оцеля с 4 гласа – но практически само с един, ако всички депутати от ДПС бяха в залата. Това е нищо. Ако Марешки се врътне истински, ще стане ясно, че Бойко е в положение партер: отгоре са го налазили и съюзници, и врагове. Натискат го към тепиха и нямат особено желание истински да се сборят.

А тепърва Европа ще го подпитва за тлъстите саварини, с които нахрани Патриотите. Фабриките за клепане, които тук неизвестно защо наричат „правозащитни организации“ действат денонощно. Ще трябва непрекъснато да държи за пеша Валери Симеонов /Каракачанов е по-лесен/, за да не изпадне в някакво буйство.

Най-важното: Падишаха няма контрол над празнословието в Парламента – а то е пагубно за образа на властта. Разполага с двама-трима „Матросовци“ – останалите му хора си мълчат. Впрочем, нито един от 18-те му депутати, които Кутев/БСП посочи като „убийци“ – тоест, бивши членове на БКП – не стана от мястото си, за да каже, че не се срамува или да се покае.

Не само те – и всички останали в залата играят фалшива игра с Времето. И така се превръщат в заложници на самите себе си. Няма как Времето да погледне с уважение към тях.

Признайте си – един на друг – че сте „шайкаджии“ и „убийци“. Нищо няма да ви струва – и нищо няма да ви стане. Така ще сложите край на Брътвежа. И се захващайте с Народната Съдба – ако сте в състояние.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук