Кеворкян: Плевнелиев беше нетърпимо досаден като президент. А сега вече е два пъти по-досаден

Телевизиите обичат да се забавляват със съживяване на политически трупове. Без изобщо да се интересуват, дали съживяват и истината за тях.

Тази неделя по Би Ти Ви цъфнал Плевнелиев. Щял да даде първото интервю след края на мандата си – макар че направи това вече на два пъти по държавната телевизия. Но той и сто пъти да се яви, пак ще повтаря сладострастно едни и същи нелепици. От телевизията пък направили анкета с въпроса: „Бихте ли гласували за Росен Плевнелиев, ако отново се кандидатира за президент?“ И какво се оказало?

Ето ги отговорите:
„Да, първият му мандат бе успешен – 62%.
Не, не се справи като държавен глава – 35%.“

На кого прави тази дебелашка услуга телевизията? Във всеки случай – не и на Истината.

Трийсетина часа след началото на анкетата, тя бе прочетена в сайта на телевизията от около 7500 души. Посочено бе, че са получени 68 коментара. От тях обаче бяха публикувани само 6 – изцяло критични. Телевизията пък бе направила нещо, направо нечувано: ПРЕПРАЩА към коментарите под публикация в сайта БЛИЦ, които са убийствени?!

Да припомним нещо, макар то да е без значение за Пл., който изначално е зазидан в собствените си миражи. Това е проучването на „Галъп“, което също може да бъде открито в сайта на Би Ти Ви. Според него, Пл. оставя президентството с поразително ниска степен на доверие – безпрецедентно за всичките години на Прехода. 60 % процента от анкетираните нямат доверие в Пл. – а едва 20% са на обратното мнение.
Този резултат бе определен като „исторически високо ниво на недоверие“. Два месеца по-късно, според Би Ти Ви, Пл. е променил нагласите в своя полза. На този фокус ще завидят и в Северна Корея.

Кому са нужни тия оперетни игри с човек, който ще остане в Историята като най-блестящото недоразумение в президентската институция? Човек, който пренебрегваше дори задръжките, с които би се съобразил и един обикновен гражданин. Годините, прекарани в президентството, окончателно освободиха Пл. от една разумна представа за самия себе си. Например, казваше, че няма да се кандидатира отново – и сякаш го вярваше. А той никога не се бе кандидатирал – той просто беше посочен, насаден, присаден и пр. Посочен бе с пръст от Опекуна си – а за Историята днес този пръст сигурно вече изглежда като среден пръст.

Плевнелиев беше нетърпимо досаден като президент. А сега вече е два пъти по-досаден. Трябва да е направен от някакъв специален материал, за да продължава да се изживява като „ментор“. И точно той – най-забележителният Случайник на Прехода – дава съвети на президента Радев. Пак по Би Ти Ви казал, че след време отново можел да се кандидатира за президент. Подобни глупотевини няма да ги търпят дори в шоуто „Комиците“.

Няма смисъл да се споменават поредните му истерични русофобски подскачания. Плевнелиев върти една и съща плоча, досадна и надраскана от употреба. И ще го прави, докато се спазари за някакъв сладък пост. Заслужава го – понеже неговото верноподаничество беше безпрецедентно.

Според различни проучвания, през мандата на Пл. русофилите у нас са се увеличили чувствително. Време е от Кремъл да го наградят с един тиквен медал. А ако американците продължават да залагат на подобни куци коне, окончателно ще отдалечат българите от своите действителни ценности.

В едно от своите твърдения Пл. е брутално безцеремонен. Пак казал, че има български медии, които са финансирани с руски средства. Кои са тези медии, по дяволите Заведете му един колективен иск за набеждаване – защото той омърсява българската публичност изобщо. Но ние нямаме медии с характер, които да го направят.

Същият Пл. обаче безсрамно не забелязва нахалните многомилионни подаръци, които от години получават изданията на неговия ортак Прокопиев – понеже американските пари не миришат. Това са тарикатски пинизи – усвоени по „паркинзите“ в Германия. В другия, истинския живот на Пл.

Добре – някои хора с по-здрави нерви могат и да се забавляват с дърдоренето на Пл.
Но е нетърпимо да го слушаш, когато говори за протестите от 2013-а срещу монополите в енергетиката. Той, който правеше тайни срещи във Виена с шефа на ЕВН Шишковиц – а после се оказа, че неговият ортак/опекун Прокопиев е извършил престъпление тъкмо при сделката с ЕВН.

Още една „дреболия“. Пл.- като някакъв търговски пътник – беше отворил широко уста и за около 100 милиона от оперативна програма „Конкурентоспособност“ – значителна част от тях предназначени за проекта „Научно-технологичен парк“, любимият проект на нашия бизнесмен-президент. И накрая се оказа, че днес този парк е една пустош.
А уж трябваше с подобни проекти да тръгнем „нагоре“ – пак според Пл. Нагоре – към пустошта. Пл. обаче, без дори да примигне, сега играе ролята на „критик“ на собствените си фантазии.

Дори от политическото небитие Пл. продължава да закопава ГЕРБ. Сега го прави съвсем съзнателно – за да ги завлече със себе си. Но Бойко си мълчи. Той сякаш така и не разбра, защо загуби президентските избори. Но ако Пл. продължава да скандализира публиката, вероятността да загуби и предстоящите избори става още по-реална.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук