Киев: Путин е отчаян, обмисля терористична атака в голям руски град

След като се провали в своя блицкриг в Украйна, Русия е изправена пред остър недостиг на кадри, за да компенсира тежките човешки загуби.

Кремъл вече подготвя почвата на обща военна мобилизация, а Владимир Путин и обкръжението му са готови на всичко, за да останат на власт.

Това се казва в анализ на базирания в Киев Трансатлантически център за диалог (TDCenter).

В момента в Русия е в ход прикрита мобилизация, с която въоръжените сили да заменят загиналите на украинска земя войници. Руската прокуратура целенасочено търси длъжници, като им предлага освобождаване от финансови задължения, ако подпишат договор с руската армия. Търсят се и хора, които са нарушили закона под някаква форма, с обещанието да бъдат помилвани. На фона на огромния брой жертви във войната срещу Украйна руското военно и политическо ръководство може да промени съществуващото законодателство и да започне широкомащабна мобилизация, за да поддържа военната си агресия в Украйна. Руските въоръжени сили в Украйна изчерпват възможностите си, Путин не може да признае поражението, а руската пропаганда вече един месец лъже руските граждани за „победите в Украйна”, за да подготви гражданите за масова мобилизация.

За да оправдае такъв ход, Кремъл може да извърши провокация на територията на Руската федерация, в която да бъдат убити хиляди цивилни. И да обвини Украйна за терора. Това би позволило въвеждането на военно положение и обявяване на пълна мобилизация. Руските власти подготвят сценарий, при който руските селища, разположени близо до границата с Украйна, да бъдат обстрелвани и цялата вина за ударите да бъде хвърлена върху украинските военни. Федералната служба за сигурност (ФСБ) е възможно и да извърши терористична атака в голям руски град, в резултат на която могат да загинат хиляди. И не е изненадващо, че в този сценарий Русия ще обвини „украински саботьори”. Възможно е такъв терористичен удар да бъде извършен в метрото, в химически завод или на обществено място с много хора. За да мобилизира населението, Путин може да прибегне и до провокация срещу НАТО, например ракетна атака срещу Полша. Путин и неговото обкръжение са готови на всичко, за да останат на власт. А по стара своя традиция Русия ще обвини чужда държава или служби за терор, организиран от самите руснаци.

Източник: Факти.бг