Кирил Домусчиев: Вдигнахме заплатите с двуцифрен процент

Председателят на КРИБ заяви, че България е едно добро място за инвестиции и бизнес и че има много достойни хора в страната.

Работодателските организации при няколко срещи със синдикатите и премиера Бойко Борисов са обещали да повишат заплатите с двуцифрен процент и към днешна дата са го изпълнили.

Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев при откриването на тазгодишния конкурс „Мистър и Мисис Икономика“.

„Мисля, че изпълняваме ангажимента си към министър-председателя Бойко Борисов, който поехме при срещи със синдикатите, за повишение с двуцифрен процент на заплатите. Надявам се все така България да е добро място за бизнес и инвестиции“, заяви Домусчиев.

Той подчерта, че за него е чест за пета поредна година да открива конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ – Оскарите на бизнеса.

„Радвам се, че отново Управителният съвет на КРИБ успя да подбере всички номинирани и да излъчи победители във всички икономики. Списание „Икономика“ има голяма история и то е едно от най-значимите на тема „икономика“, каза още председателят на КРИБ и добави:

„Надявам се, че ще бъдат оценени критериите на журито при определянето на победителите във всяка една категория. Това са доказали се хора и се надявам, че и занапред ще има все така голяма конкуренция при номинирането и избирането на победители“.

Източник: Economic.bg