Кметът на Перник: Със заплатата от 5000 лв. ще мисля за града си, а не как да нахраня семейството си

Заплата от 5000 лева ще ми помогне да мисля за града си, а не как да нахраня семейството си.

Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров пред бТВ по повод внесеното от него предложение за драстично увеличение на заплатата му след кризата.

„Законът е много интересен и кметът трябва да направи предложение за заплатата си и да оцени собствения си труд – първо вкарахме докладна за по-ниска заплата – около 4200 бруто, или 3700 лева чисто, но после беше увеличена. 4700 лв. ще взимат шефът на общинския съвет в града и това е заплата за около два дни работа в месеца. Цялото общинско мнозинство е на ГЕРБ“, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

„ГЕРБ – Перник дадоха една-единствена новина в последните месеци, и тя е фалшива – за заплатата ми. За последните 7-8 месеца общинските съветници не се включиха изобщо в решаване на кризите с водата и хвостохранилището“, каза Владимиров, който е от БСП, но в последните месеци демонстрираше близост с премиера Бойко Борисов, който го возеше в джипката си.

Кметът на София взима 2900 лв., на Пловдив – 1500, на Варна – 1600, в Мадан – 4600, а кметът на Перник – 5000 лв. Заплатата на кметовете във Варна и Пловдив меко казано задава много въпроси, допълни кметът на Перник.

Източник: mediapool.bg, Petel.bg