КНСБ: Да се намалят данъците за хората и да се увеличат за бизнеса

Лидерът на КНСБ – Пламен Димитров, сподели в предаването „Беновска пита“, че предложението на синдикатите към бъдещите кандидати за горещите кресла в Народното събрание трябва да включат в програмата си план за данъчна реформа,

включват намаляване на данъците за хората и увеличението им за бизнеса.

Една от генералните промени, която предлагат от КНСБ, е намаляване на данъка добавена стойност от 20 на 15%, като така, според Димитров, ще се увеличи покупателната способност на потребителите.

„С около 30% ръст на приходите за близо 100 000 души, по мои сметки, ще бъдат повлияни положително от най-новите антикризисни мерки“, каза Пламен Димитров по отношение на новите мерки, които предвиждат увеличение на минималното възнаграждение за безработица и срокът за получаване на обезщетения.

Световната криза вече е факт, както сочат данните от САЩ, Германия, Франция, Италия и практически всички големи икономики, припомни синдикалният лидер. Той изрази надежда, че прогнозите за свиването на българската икономика ще се спазят, макар личните му очаквания да са малко по-песимистични.

Източник: Petel.bg