КНСБ: В София издръжката на един човек е 775 лева, а в страната 575 лева

575 лева са необходими за месечната издръжка на човек от 4-членно семейство.

Това изчисляват от КНСБ.

В София издръжката на един човек е с 200 лева по-висока. От Българската стопанска камара заявиха, че у нас не се инвестира във високотехнологични работни места и определиха Бюджет 2018 като консервативен.

А от КНСБ заявиха, че и през следващата година за работещите в социалния и здравния сектор не е предвидено повишение на заплатите. „Никаква визия за бъдещето на България, на икономиката. Никаква визия за реформите. Да, добре е, чудесно, че увеличихме заплатите на учителите, но с колко ще се намалят функционално неграмотните?“, попита Божидар Данев от Българска стопанска камара по БНТ.

Пламен Димитров, КНСБ каза: А дали трябва да се говори само за доходи в най-бедната държава на ЕС мисля, че е риторичен въпрос. Очевидно е, че трябва да се говори за доходи. Вярно е, че за следващата година имаме най-големия бюджет и като приходи и като разходи, откакто има бюджет в България – около 3 млрд. и 500 млн. лева повече ще бъдат похарчени. От тях обаче за заплати ще бъдат похарчени само половин милиард.

Източник: Фрог нюз