Когато започнете и прасетата се сетете и за Бойко, че обичал филии с мас и му дарете няколко тенекии

Когато видиш политик дари го.

Дари го с буркан с туршия или от компотчето което си приготвил за зимата.

Дарявайте ги с ракия, лютеничка, камбички в буркани. Защото миличките са зажадняли за домашното от село, само така ще им върнете детските спомени за филийките с олио червен пипипер и сол. За домашната лютеница направена директно на двора. За миризмата на огъня под голямата тава.

Дарявайте ги, не ги щадете, давайте им от всичко от което сте приготвили за зимата и ще видите, как спомена към миналото им ще ги промени. Дарявайте ги, защото иначе те си го търсят, но пътищата са други и затова слушаме за семейно олигархични кръгове със суджуци и саниране на домове.

Представете си сега, когато сте на село и приготвяте зимнината как наричате бурканче със сладко от смокини за Цецка, буркан с праскови за Корнелия или буркан лютеница за Цецо. Сега си представете, че поне 100 000 човека приготвят по три бурканчета зимнина за властта и парламента има няма по около 10 000 буркана ще се паднат на политик, затова им дарявайте зимнина, за да им върнем спомена за селото в което са израснали и да променим малко настоящето.

Когато започнете и прасетата се сетете и за Бойко, че обичал филии с мас и му дарете няколко тенекии, да си има човека, все пак спомена детският трябва да живее във всеки един от нас.

Затова ги дарявайте, със зимнина. Кой каквото може – кисело зеле, тикви, орехи, буркани, мас – важно е да им върнем спомена, откъде е произлязъл всеки и какво остава след всеки един от нас…

Дарявайте ги не ги щадете…Мислете за тях…

Атанас Калев,