Кой лъжете бе, господа политици? Кой лъжете, че изобщо ви пука за някой и нещо?

Кой лъжете бе, господа политици?

Кой лъжете, че изобщо ви пука за някой и нещо?

Кой лъжете, че мислите за хората?

Кой лъжете, че изобщо ви уважават в Европа и света?

Кой лъжете, че сте някакви фактори в някаква сфера?

Кой лъжете, че разполагате с експерти? Кой лъжете, че медиите не са зависими от вас?

Кой лъжете, че вашата администрация, назначена по партийни критерии, не е армия от слепи гласоподаватели за вас?

Кой лъжете, че големият бизнес е независим?

Кой лъжете, че Синдикатите са независими?

Кой лъжете, че правите Реформи, когато разсипахте всичко?

Кой лъжете, че сте Демократи и вярвате в Свободата и инициативите на хората?

Кой лъжете, че имаме икономика? Кой лъжете, че не крадете, докато усвоявате?

И докога ще си мислите, че някой все още ви вярва?

Задавали ли сте си този въпрос, че на никой обикновен човек не му пука за вас?

Сещате ли се за онези милиони българи изгонени от вас зад граница, защото не искат да са роби в свободна Европейска България за 200 евро на месец, докато в някои страни ги получават за ден? Мисли ли сте си за стотиците хиляди пенсионери, които се прежалиха и вече ровят в кофите за боклук? Чувате ли клаксоните на автомобилният парк трета употреба, който се движи по закърпените пътища в България, докато ви возят зад дебелите бронирани стъкла? Тези клаксони са последният вик на хората преди да ги ранят или умрат от вашите безумни безумици – наречен закон за пътищата…

Мълчаливото умиране на българското село, чухте ли го? Чухте ли последният рев на трактора в полето? Може би видяхте, как децата от селото станаха граждани, но не на Европейска България? Те станаха граждани на света, понеже с вашето мълчаливо съгласие и слушайки шума на парите, вие убихте производството на животновъдите и земеделците в България..

Стигна ли до вас, вика на ужас на изпадащата в несвяст българка с две висши образования, днес допълваща оскъдната си пенсия, като помощен персонал в хотел? Чухте ли шума на безпомощното и тяло, докато падаше изритана в главата от някакъв швед?

Случайно чувате ли, плача на майките на деца с увреждания, които всяка вечер се молят на бога със сълзи в очи? Защото вярват повече в изцелението дарено им от бога, отколкото на помощ от ваша страна или на онази здравна каса, която вие създадохте, за да ви повярва някой на вас..

Ослушвате ли се, всяка вечер господа политици? Чувате ли тътена на милиони нерви от българската гръд? Онази същата гръд, която вие разголихте, за да може от нея да сучат всякакви малцинства и да ги обгрижвате, докато гласуват за вас…
Пак ще ви попитам – Кого лъжете бе?

Не за друго ви питам, а защото ми писна да ви слушам разните оправдания и обещания, докато се ослушвате като гладни хиени, и ръфате от кокала на умиращата ни България!

Атанас Калев, Национален Протест срещу безобразията в България