Кой назначи Костов!

Политически уморени типове, отново ще ни показват как се прави дясна политика.

В държавата където Иван Костов и протежетата му, си финансираха два проекта преди няколко години, за да ни кажат, че те били автентичното дясно, от вчера се носи слуха, че двете партии на Костов „ДСБ“ и „ДАй България“ ставали едно цяло – обединявали се.

Интересно ми е защо едва днес, нима беше тайна, че „ДАй България“ се финансираше от фондация свързана с дъщерята на Костов на последните избори?! Явно някои „десни“ хора, толкова са се вживяли в ролята на единствените десни, че си мислят все още, че годината е 1997.

Интересно ми е, кога тези две партии, а и не само те ще ми обяснят какви са им политиките и с кой ще се коалират, ако евентуално стигнат до парламента, което е много съмнително? С кой ще се прегърнат с Бойко, Корнелия, ДПС или ПатрЕотите, защото според последните социологически проучвания тези четири партии имат към ден днешен шанса да са вътре в Парламента, е последните са на кантар, но засега вземат заветните 4%?!

И затова се чудя „десните“ на Костов, с кой точно от левите в парламента ще се прегърнат, хипотетично ако влязат, макар да съм наясно, че нямат никакъв шанс – освен ако не извадят едни 50 милиона лева, за да ги раздадат на гласоподавателите, но като ги знам как предпочитат да ги „усвояват“ не вярвам да дадат толкова пари за избори.

И тук идва момента, съвсем сериозно да заявя, че новото „дясно“ обединение на съветските наследници на БКП е пак без никакъв шанс.

Естествено, сега разни „десни“ щедро спонсорирани от фондация „Америка за България“ ще ми обяснят колко са велики и колко я разбират политиката, но се чудя като я разбират, къде са им електоратите и защо никой не ги подкрепя. Нима не разбраха, че дясното, за да се случи трябва да се започне да се мисли по различен начин, далеч от шуробаджанашкият който наложи Иван Костов в България.

Сега пак ще чакам някой „десен“ от типа на Христо Иванов или ген. Атанас Атанасов да ми обясняват как трябвало да се прави Икономика, без самите те някога да са имали представа какво значи това.

То и от други десни неща, които трябваше да се случат през 1997 година, си нямат представа, но доколкото си спомням и ще цитирам самото им Гуру Костов от далечната 1997 година през февруари:

„- Мен не ме занимавайте с тези неща, аз съм сложен да оправям положението. Обърнете се към ….“

Интересно кой го сложи „спасителя“, при положение че уж народа решаваше тогава.
Мина доста време оттогава, но все още си мисля, че имаме шанс да потърсим сметка за приватизацията, липсата на лустрация, лукановата конституция и други такива неща на така наречените “ десни“ в България, които ни натресоха и Бойко Десния и още няколко – сложени управници…

Атанас Калев