Кой стой зад г-жа Гинка и сделката с ЧЕЗ? Ако стои политическо лице и нареди три дена да се спре тока

Големият въпрос е, кой стои зад сделката с ЧЕЗ! Ако стои политическо лице и нареди три дена да се спре тока.

Говорим за сигурността на държавата. Това каза експертът Мартин Владимиров.

Нужно е да се направи сериозно финансово проучване, когато се правят такива сделки. Ако аз съм банкер, не бих финансирал такава сделка, каза още той пред Нова телевизия.

„Инерком“, доколкото съм наясно, през години е била финансирана от чешки бизнесмен за закупуването на четири соларна парка. Първоначално те искат кредит от банки в страната, но не успяват. След това се обръщат към международни инвеститори и стигат до чешкия бизнесмен. Интересното е, че по това време синовете му са осъдени за корупционни сделки“., обясни експертът.

Покупката на ЧЕЗ от „Инерком“ е дежавю за страната ни. Така пък енергийният експерт професор Атанас Тасев коментира сделката с продажбата на енерго-разпределителното дружество.

„Не съм чувал за Гинка Върбакова от Пазарджик. В енергийния сектор съм отдавна – заяви професор Тасев. – Реално това е едно дежавю. На времето, закупуването на енерго-разпределителното дружество от ЧЕЗ стана чрез българска фирма, която имаше само няколко секретарки. Ясно е, че зад това стоят банки. Зад „Инерком“ стоят връзки от други компании, доколкото знам“, посочи той

За оставката на министър Теменужда Петкова професор Тасев заяви, че на практика тя се е окалаза „жертвеният козел“ за да бъде свалено напрежението. „На практика министърът не може да влияе на сделката. Принципът е ясен – има човек, има проблем, няма човек – няма проблем. На практика Теменужка Петкова се оказа жертвения козел“ , каза професорът.

Източник: Фрог нюз