Кой властник в годините на прехода не е гледал на държавата като на дойна крава?

Норвегия връща еничерските практики на Османска Турция, като отнема децата на родители, срещу които има донос, че не ги възпитават според местните правила.

Специализираната служба Барневерн, която отвлича децата, ги настанява след това в приюти или при приемни семейства.

Родителите имат право да ги виждат по 2 часа на всеки три месеца или общо 8 часа годишно, стана ясно от предаването на Васил Василев “ Не се страхувай “, излъчено в понеделник вечер по ТВ Евроком.

Норвегия се смята за една от най-разкрепостените сексуално държави, в която еднополовите бракове, хомосексуализмът и джендърските прийоми се толерират от обществото.

Барневерн е отнела децата на 11 български семейства, а годишно между 1500 и 2000 деца, често на чужденци, биват откъснати от родителите.

Потърпевши разказват, че е практика агенти на службата, охранявани от полиция, да нахлуват по домовете, където разпитват децата насаме и понякога ги разсъбличат, за да търсят синини. Ако нещо не им хареса, отвеждат веднага детето със себе си.

Българката Емилия Арсенян е откъсната от детето си вече 6 години. Осъдила е Барневерн да ѝ го върне, но те отказали, защото то вече говорело само норвежки.

През 2011 г. норвежецът Андеш Брейвик, възпитаник на Университета в Осло, хладнокръвно разстреля 77 деца на един остров край столицата.

Депутатите на БСП, които напуснат Народното събрание, трябва да разберат, че на България и трябва не нова конфигурация на властта, не ново раздаване на старото тесте карти, а нов модел, нова философия на управлението, каза още Василев.

Този модел трябва да се основава на морала и професионализма, а не на корупцията и партизанщината.

Кой от управляващите през последните 30-ина години не е гледал на държавата като на дойна крава, която само да впряга и да дои, без да я води на паша и да й дава да яде ? Кравата стана кожа и кости, млякото и пресъхна, силите и свършиха и вече почнаха жива да я дерат, отбеляза той.

Без нова философия на властта, която предполага възрожденски морал и висок професионализъм и която включва и реално разделение и взаимен контрол на трите власти – изпълнителна, законодателна и съдебна, България ще продължи да затъва при всяко следващо правителство, каквито и избори да има, който и да излиза победител от тях, отбеляза Василев.

Гост в студиото бе проф. Аксиния Джурова, която представи трите тома на новата си книга “ Изчезващата памет. Темата на разговора бе културата ни, минало и бъдеще и как да се намерят достатъчно пари за нея. Остана да стои въпросът : кое е по-опасно за обществото – култура без пари или пари без култура.

Източник: Епицентър.бг