Който не е послушен – в карцера! Без право на адвокат. Кога ли ще отворят и лагерите?

СЕДМИЧЕН ОБЗОР

ЛЕТО ГОСПОДНЕ 2018, 22 ДЕКЕМВРИ

Добро утро, българи. Какво се случи тази седмица на Територията:

– Като събитие на седмицата безспорно се очерта приетият закон, че непослушните деца ще изчезват. За 24 часа в арестите, без право да уведомят родителите си. Ами така е, който не е послушен – в карцера! Без право на уведомяване, без право на адвокат. Така че, деца, слушайте. Още по –важно е родителите ви да са послушни. Че ако не са послушни, могат да ви издирват с дни къде сте, докато вас ви разпитват в ареста. Ама нищо, че сте деца! И се сещам за думите на малкия Стойне, ястребинчето – „Ама аз съм още малък, не ме убивайте!”. И вие ли ще кажете същото на полицаите – „Ама аз съм още малък, не ме арестувайте, искам мама!”. Официалното изчезване на хора. Кога ли ще отворят и лагерите?

– Закони тук, закони там. Барни Ръбълът на правото всеки ден с нов законодателен потрес. На принципа „АМН”- Ако мине номера. За вечната конфискация май няма да мине, та затова го оттеглят, но пък общинските съветници ще се радват на пълна държавна индулгенция за корупция – нито ще се отчитат при конфликт на интереси, нито ще декларират имуществото си. Естествено, Потресът на правото се е аргументирал – общинските съветници били над 5000 души и не можело да се обработват толкова декларации. Решението, което дори малоумно пубертетче би се сетило – да се съкрати броят на общинските съветници, които и без друго, освен да крадат, нищо не правят и да се остави работещ минимум, естествено, не идва на ума на гербавите. Все пак техни хора са на хранилката, и те бял хляб искат да ядат, а и от белият хляб да отделят за черните каси.

– Охраната на властта беше поощрена с коледни бонуси от 480 лева, които властта незабавно успя да извади, като видя намусените им лица. Че все пак догодина са избори, на тях ще се разчита да ги пазят управляващите. А и си ги заслужиха – колко актове на протестиращи написаха, колко животни успяха да убият ветеринарите под охраната на полицията. Да са живи и здрави, със здраве да си ги харчат. Но щяхме да бъдем по-щастливи, ако бяха намерили същите пари и за пенсионерите и за децата.
– Разбрахме, че Премиерът-Слънце, като един пенкилер в политиката, е тесен специалист по военни самолети, като си сподели с материала, че американските Ф-16 били много по-добри от другите, а офертата – много по-изгодна /не разбрахме само, на комисионната или на цената?/. Този проблясък на военни и технически познания се появи внезапно след маратона от посещения на заместник държавни секретари, политици и прочие от страната на неограничените възможности, която гербавите чувстват като първа родина. Тоест, разбрахме – Ф-16 ще са!

– Ексцентрични помени в Бюрото за контрол върху СРС. Бойко Рашков, който явно нищо не разбира и най-вече е неудобен, беше заменен с инженер, а другите членове са лесничей, физкултурник, бивш кадър на ДС и само един юрист. Ама недейте така, бе, толкова пари се дават за подслушване, по 5500 са ви само заплатите. Толкова ли много искаме поне качествено да ни подслушват и контролират. Ниво трябва, стил и класа в тая работа. Иначе става цецкова работа, ще тръгнете пак да обикаляте улиците с цецкомобила /впрочем какво стана, някой спомня ли си как едни видни чужди специалисти бяха повикани да разчетат уж загубените данни и казусът оттече в нощта/.

– Почетният председател се изказа. Целият материал, медии и политици с размахана опашка зачакаха заветните думи. В края на краищата май се разбра, че никой нищо не е разбрал! Всеки ги тълкува по различен начин. Само да задам въпрос – ако Почетният не подкрепяше гербавите, това и тези правителства щяха ли да оцелеят толкова дълго. Сега политическият проект „гербави” се проваля и Почетният размахва пръст да внимават в картинката. И се готви за следващия етап.

– Според властта паника няма, нищо, че всичко поскъпва. Че каква паника, бе гербави? Когато един човек или народ са в кома, паника няма, само където всички приключва.

– Снегът дойде, изненада ни по стара традиция, бяха споменати много майки. Да благодарим за климата. Колко далновиден е бил хан Аспарух, ако беше ни завел горе на север, щяха да ни откопават напролет. Виж снегорин и си пожелай нещо. И да не забравиш да си купиш електронна винетка! Важи и за ски-пистите!

– Данчето Софийска отново щяла да е кмет на столицата. Признавам като пловдивчанка, че не харесвам много софиянци, ама чак такова нещо никога не бих им пожелала. Само още един мандат и ще се почувствате в бъдещето. В 1984 по Оруел!

– И да завърша с провала на едно европейско културно събитие – „Две прасета на площада”, предизвикало вълнения не само в Европейската столица на културата 2019 г., но и в цяла България. Защо Маминият /кмета на Пловдив/ се отказа да коли две прасета пред общината, ще остане загадка. Всички така се бяхме вдъхновили, даже имаше обзалагания кои точно пловдивски прасета ще колят. Не би! Размина ни се културното събитие. Но без съмнение гербавият ще измисли достойни културни събития, с които Пловдив да бъде запомнен.

На Територията идват Коледни празници! Да пожелая на депутатите с шестте хиляди коледни бонуси да имат богата трапеза, а за да има равновесие, да сънуват какво могат да си купят пенсионерите за Коледа с 40 лева.

А на пенсионерите да пожелая да имат силите да издържат. И на едните, и на другите да напомня една мисъл на Буда: НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!

Бог да пази България! Светли и хубави празници!

Елена Гунчева, Фейсбук