Коледна гавра с българите в Западните покрайнини!

КОЛЕДНА ГАВРА С БЪЛГАРИТЕ В ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ:

АКО ДО КРАЯ НА ДЕНЯ ПОСЛАНИКЪТ НИ В БЕЛГРАД НЕ ВРЪЧИ НОТА В СРЪБСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО, А ГЕНЕРАЛНИЯТ НИ КОНСУЛ В НИШ НЕ ЗАМИНЕ ЗА БОСИЛЕГРАД, ЗНАЧИ БОРИСОВ Е ПОРЕДНИЯТ КОМИНТЕРНОВЕЦ НА „ДОНДУКОВ“ 1

Сръбските митнически власти на ГПП „Олтоманци – Рибарци“ върнаха микробус на Столична община със 180 коледни пакетчета за деца и календари на Културно-информационния център „Босилеград“ (КИЦ), съобщиха вчера от центъра.

Културно-информационният център изразява възмущение от нечовешката постъпка на сръбските власти и смята, че тази поредна гавра е израз на шовинистичната омраза към честването на Коледа по българския календар в Босилеград…

Утре, 22 декември, в Белград ще се проведе четиристранна балканска среща на лидерите на Сърбия, Гърция, Румъния и България.

Дали великият ни балкански миротворец ще обели и дума за Коледното издевателство над българите в Западните покрайнини? Или пак страстно ще целува сръбския президент и ще му адвокатства за ЕС?

Ако до края на деня посланикът ни в Белград не връчи нота в сръбското външно министерство, а генералният ни консул в Ниш не замине за Босилеград, значи Борисов е поредният коминтерновец на „Дондуков“ 1.

През 1996-а друг български премиер нареди Западните покрайнини да се наричат Източна Сърбия…За да не се дразнели братята сърби.

От Каракачанов, Сидеров и Симеонов не очаквам нищо. Те чакат тежката дума на бащицата Борисов.

Велизар Енчев Доктор по международно право