Колко още плазмодия ще се изредят да ни убеждават колко е прекрасно НАТО, САЩ и евроатлантическите ценности!?!

Медийният парад на разни бивши величия и подвеличия продължава с пълна сила, като трябва да ни убеди, че ЕС-НАТО /УРАААА, ДА ЖИВЕЙ/, са единствената ни алтернатива,

Русия е враг, който дебне да ни избие всичките и само в лоното на НАТО /ДА ЖИВЕЙ/, можем да оцелеем и просперираме.

Но е страшно човек, заемал такъв пост, в прав текст да казва, че българската армия от преди 1989 година, сега заради комфорта не можем да си я позволим и не била нужна. Някой учудва ли се, че на Гергьовден извадиха техника отпреди половин век? Явно се стремим към бутикова армия с оръжия с историческа стойност.

И отново се запитвам защо никой от политиците не се допитва до българите, когато от името на народа си развяват личното мнение. На мен лично НАТО не ми допада, защото на първо място е поддържащо агресора САЩ при безкрайните му войни по света и второ – ние си знаем враговете. И голямата част от тях са членове на НАТО. Съмнявам се някой да ни защити. Не ми харесва НАТО и защото със заплахи и изнудване ни карат да купуваме старата техника, произвеждана от САЩ на прескъпи цени. И си мисля, че джендърската и мултикултуралистична брюкселска политика е не само вредна, но и унищожителна за България.

Този мисли ли, че някой българин би тръгнал евентуално да се бие срещу Русия. Дори Хитлер не е успял да ни накара. Най-много неговите господари американците да използват земята ни за плацдарм за военен удар, от което само пепел ще остане от нас. Малоумието е много страшно. Особено когато е основен недостатък на хора, които заемат отговорни постове.

Колко още плазмодия ще се изредят да ни убеждават колко е прекрасно НАТО, САЩ и евроатлантическите ценности!?! И как трябва да си плащаме прескъпо за честта да сме им стратегически партньори. Заради „честта“ сами си затворихме огромните руски пазари, свикнали с българските стоки. Всъщност и западните са затворени за нас, заради квотите и безкрайните изисквания, с които защитават СВОИТЕ производители.

Кога ли ще поканят в медиите човек, който разбира от политика и международни отношения? И не е удобен, а е реалист. И кога най-накрая ще ни попитат и нас какво мислим, преди да говорят от наше име?

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук