Колко струва българският живот?

Бултаймс.бг и Национален Протест срещу безобразията в България попаднаха под ударите на цензурата. Свободата на словото беше прегазена, защото си позволихме да кажем истината такава каквато е, а не властоугодна, каквато искат да е.

Днес ние бяхме цензурирани, защо вместо да си траем за случващите се цигански безобразия в страната, ние решихме да се възмутим. Ние решихме, че всяко нещо си има граници. Не може циганите да си правят каквото си искат, да ни пребиват, а ние да блеем безропотно, като стадо овце.

Ние не сме ли хора? Или дотам сме се докарали, че сме второ качество хора и с нас всеки може да прави каквото си иска. Ние нямаме право да се възмутим от циганската агресия, която залива страната. Циганите да пребият някой българин е вече станало почти ежедневие, а от нас се изисква да си траем.

Вече 27 години ние завираме проблемите под килима и с пълна апатия въобще не си помисляме да тръгнем да ги разрешаваме. Именно от това се страхува най-вече властта и затова ни цензурира с всички възможни похвати. Те се страхуват не, че циганите пребили „някакви“ си българи, не че двама българи берат душа и не се знае дали ще оцелеят. Те се страхуват да не им потърсим сметка, понеже за циганските безобразия в страната са виновни единствено политиците.

Те са виновни, понеже в името на собственото си облагодетелстване допуснаха циганите да не станат част от българското общество, а ги държаха на ниско ниво в циганските квартали и махали. Така те създадоха една маса от хора, които за политиците е само угодна, като електорат.

Същите те не желаят циганите да се интегрират, понеже тогава ще имат пред себе си интелектуални индивиди, които много трудно биха ги купили срещу кебапчета или килограм брашно.

Затова реалният проблем в България не са циганите, а тези които ги създадоха такива. Циганите в България в момента са с много ниско ниво на развитие, понеже така те са властоугодни. Умишлено властта бди над циганите, за да не вземат да се образоват, понеже тогава ще ги изгубят, като евтин електорат.

Властта се страхува от протестите, които са в Асеновград, Смолян и Бяла, понеже от тях може да се стигне до протест пред Парламента. Затова е и тази бясна цензура, която налагат, защото техният страх е оправдан. Все повече и повече българи разбират, че циганският проблем е резултат, а политиците са виновни за него. Поради тази причина е редно да търси отговорността от политиците.

Българският живот е безценен, така както и на всяко човешко същество. Ние сме в пълното си право да напомним на управляващата сган, че си имаме цена и не стоим по-долу от циганите. За всичкото случващо се в страната са виновни политиците и те трябва си понесат вината. Рано или късно, всички ще бъдем пред Парламента и ще им търсим сметка.

Константин Петков