Комунизмът ще ни се струва като Златния век в сравнение с катастрофата при ГЕРБ

След краха на ГЕРБ ревизиите и съдебните процеси на техния грабеж и безхаберие ще траят десетилетия – също като след 1989-та.

Десетки милиарди от еврофондове и от бюджета ще са изчезнали безвъзвратно.

Цената на тяхното управление ще плащат няколко поколения. Комунизмът ще ни се струва като Златния век в сравнение с катастрофата при ГЕРБ.

Следите за жалост ще са заметени и най-много да го отнесе едничък лидерът на шайката им. Ще се окаже, че КТБ е била само скромна увертюра към Грабежа на 21 век.

Терапията ще бъде дълга и мъчителна. Лошото е, че за попълването на ликвидността от колосалните дългове няма да има нищо насреща за приватизация. Нито ЕС ще се бръкне да плати.

Отписани сме. Само няколко некадърни и потрошени асфалтови ленти ще са останали.

Икономиката ще е сведена до два-три монопола в ръцете на разни Гинки. Спорт, култура, образование, здравеопазване, правосъдие ще бъде на нивото на африканска държава от 60-те години на миналия век. Морален упадък. Демографската картина ще е превърнала България в средноазиатска държава от индийски тип през 19 век.

И всичко това само след три мандата на ГЕРБ и нейния премиер.

Изисква се гениален талант и уникална простотия за подобно (само)разрушение на цяла що -годе прилична държава. Бандустан.

Николай Бареков, афера.бг