Комунистите викат: Дръжте комунистите!

Комунистите викат: Дръжте комунистите!

Кои са все пак комунистите? Всеизвестната мантра, че БСП са комунистите е знае всеки, но само те ли са? Тези комунисти нали все отнякъде трябва да са се взели, защото те не са паднали от небето и си имат начало.

На лов за комунистите

През ноември месец 1989 година Политбюро или елита на ЦК на БКП решава, че ще сменяме строя на управление – от социалистически строй ще преминаваме към капиталистически. Те свалят другаря Тодор Живков от власт и цялата вина на режима е стоварват върху него. Провъзгласяват пред народа, че от днес ще сме вече: демокрация. На елита на ЦК на БКП са раздадени държавните пари или известните ни на нас „куфарчета“ и им е казано с тях да положат основите на частния сектор в страната. ЦК на БКП се решава да се раздели на три части, понеже „демократичната“ ситуация в страната го налага.

БСП ще представлява партията, която ще събира при себе си противниците на капиталистическия строй, разочарованите от него.

СДС ще представлява партията, която ще събира при себе си хората, които искат промяна и които ще спечелят облаги от новия строй.

ДПС ще представлява партията, която ще трябва да консолидира около себе си турския електорат. Нейната роля е била преди всичко да неутрализира опитите на турското малцинство с подкрепа на турските агентури да правят опити за създаването на някаква автономна област или отцепване от територията на България. За целта турците не е трябвало да бъдат приемани в БСП и СДС, а само в ДПС.

Партиите е трябвало да подпомагат развитието на комунистическия частен сектор, като приемат удобни закони за него, създават му протекции и по всякакъв начин спъват свободното развитие на частния сектор.

При това положение комунистическият елит на теория си е създал идеалното управление и по време на капиталистическия строй.

Капиталистически комунизъм

Елитът на ЦК на БКП по време на социалистическия строй е бил паразитен, защото той е само получавал. От този елит не се е изисквало нищо друго, освен да управлява, като е получавал на готово всички облаги на строя. Сега обаче са им дадени „куфарчета“ или начален капитал и им е казано, че трябва вече да влагат – за да получават. Това ги е заварило неподготвени, като много малка част са решили да се образоват и да разберат как функционира това животно наречено „пазарна икономика“. Повечето от тях си накупуват скъпи вили, яхти, коли и почват да живеят, като по холивудските филми. Парите им обаче нямат възвръщаемост и те започват да се топят, което налага да започнат да теглят кредити, които няма как да връщат. Поради тази причина те решават да фалират банковата система в страната и техните дългове да се изпарят, за да започнат на ново.

Реформиран комунистически капитализъм

След фалита на банковата система, свикналият да паразитира комунистически елит решава отново да изцеди държавата, но този път чрез манипулацията наречена „приватизация“. За целта те изкупуват предприятията за жълти стотинки, продават оборудването в тях за милиони, оставят хиляди хора без работа и сриват индустрията ни. Директорите на тези предприятия стават директори в държавната администрация и тя по това време набъбва почти двойно.

По това време започва и разпродаването на енергетиката ни, водните ни източници, телекомуникациите ни на чужди „инвеститори“, които в последствие се оказват едни феодали, които са се уредили чрез подкуп да грабят в България.

Европейски фондов комунизъм

Мантрата на комунистите за приватизацията, като чудото, което ще ни донесе благоденствие се изчерпва и те си измислят нова такава, че като влезем в ЕС и всичко ще се оправи.

Влизането ни в ЕС се оказа поредната комунистическа лъжа. Вместо да вървим към благоденствие, комунистите използваха ЕС, като претекст да грабят, а после да обвиняват Брюксел, че така искал. Комунистическата наглост обаче не се спря дотук, тя хвърли ръка и на еврофондовете, като започна да ги цеди, за да строи ненужни простотии на десеторно по-скъпа цена, а в същото време държавата да се срива.

Държавата започна да се превръща в концентрационен лагер, а стандарта ни на живот да доближава африканските държави, а комунистите си намериха нова мантра – този път Русия е виновна!