Корнелия Нинова: Или Гергов си тръгва от БСП, или си тръгвам аз

„Поисках оставката на Георги Гергов, той отказа, ще я поставя на гласуване в Националния съвет. Аз поканих Георги Гергов в Изпълнителното бюро, нося отговорност!“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Панорама“ по БНТ, цитирана от „КРОСС“ и Епицентър.бг.

Корнелия Нинова бе категорична, че ще си тръгне от ръководния пост, ако загуби гласуването.

Тя коментира скандала, който се завихри заради срещата между бизнесмена Сашо Дончев с главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на члена на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов.

„В този скандал досега има изразени две мнения – на бизнесмена Сашо Дончев и на главния прокурор. Уважавам позицията на главния прокурор, която е конкретна – че ще прояви нулева толерантност към всеки политик или бизнесмен, който се опитва да постави себе си над обществения интерес.

Днес извиках в моя кабинет и поисках оставката на господин Гергов. Той отказа. Утре (събота) ще поставя въпроса на Националния съвет и ще поискам оставката на Гергов. Господин Гергов е политическо лице на БСП и аз поемам целия риск и пълната отговорност какво ще се случи с мен утре. Ако той не напусне ръководството на партията, ще си тръгна аз. Поела съм ангажимент и знам срещу кого ще се изправя утре.

Вероятно утре ще има отговор на моите действия от колеги, които не са съгласни с моята политика в партията. Обещала съм, че ще я водя с принципи и няма да допусна подобни случки“, категорична бе Нинова.

„Обвинения за корупция срещу представител на партията категорично няма да приема! И тук искам да вържа въпроса с урана и водата“, продължи Нинова.

И се обърна към зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който също бе гост в студиото на „Панорама“.

„Чухте как отговори господин Цветанов – те носят ли вина за това? Не! Започна да говори с проценти. Аз питам – кой носи политическата отговорност за това, което се случва в България“, продължи Нинова.

„Днес служебните министри заметоха правителството на Бойко Борисов по случая с водата. Затова поздравявам г-н Радев, който излезе и каза, че това е втори Чернобил“, продължи лидерът на БСП и отново се обърна към Цветан Цветанов:

„Господин Цветанов, вашите министри какво казват за октомври 2016? Защо са мълчали, след като на бюрата им са били тези данни?“.

„Не можеш до един ден да говориш минималната пенсия ще стане 300 лева и после да кажеш – няма да стане. Това е предателство“, заяви още Корнелия Нинова.