Корнелия Нинова: Имаме нужда от висока духовност, уважение към българщината

„Българската култура, духовност, книга, читалище и учител са това, което ще ни съхрани, запази и развие като народ“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред стотици хора във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя подчерта, че имаме нужда от висока духовност, уважение към българщината, към българските писатели и автори, българската музика и българските творци.

„Поклон пред тези хора. Нека знаят, че те са наша грижа. А тяхна грижа е да образоват и вдъхновяват, да бъдат естествените водачи на нацията“, подчерта председателят на левицата.

Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ са довършили българското образование с приемането на Закона за предучилищното и училищното образование.

„Нашата алтернатива е – отмяна на този закон; един учебник по всеки предмет, за всеки клас, който да се издава от БАН; връщане на професионалните техникуми, защото нямаме професионални кадри“, заяви тя.

Лидерът на БСП допълни, че във висшите училища държавата ще поеме издръжката на онези специалности, от които има нужда българският бизнес и там студентите няма да плащат такси.

„С всички тези послания, с решимост да ги изпълним, с протегната към вас ръка- ние сме тръгнали на битка, която трябва да завършим на 26-ти март. Сигурна съм, че я печелим не заради себе си, не заради партията ни, а заради България, която обичаме“, заяви Корнелия Нинова.