Корнелия Нинова: Правителството побърка българите с неадекватните си реформи

„Мнозинството бе създадено, за да се правят реформи, но ние не видяхме такива, освен пенсионната и здравната. Едва ли някой пенсионер получава по-висока пенсия, а бъдещите пенсионери трябва да работят много повече. Управляващите побъркаха учители, ученици и родители с образователната реформа. Получи се прецедент – учебната година да започне без учебници. Съдебната реформа се направи само, за да се получи влияние във ВСС“.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от „КРОСС“.

Според нея за двете години на съществуване на кабинета Борисов не е направено нищо. Това са две провалени години, коментира тя.

Тя упрекна ГЕРБ, че са взели нови дългове, но те не са послужили за благото на хората.

„Взехте нови дългове, но народът не усети нищо от това. Нека Бойко Борисов да отговори на въпроса дали хората са усетили и са се заживели по-добре. Интересът на управляващите е само материален“, категорично заяви тя.

Тя наблегна, че борбата с мафията и корупцията трябва да е приоритет.

„Изходът от тази ситуация е разпускане на НС и предсрочни избори. Бъдещите депутати трябва веднага да се захванат с промените в Изборния кодекс. Веднага трябва да се започне борба с мафията, корупцията и подкупите“, коментира Нинова.

Корнелия Нинова призова и за нов икономически и социален курс на страната.

„Трябва да се предприеме нов икономически и социален курс на страната. Всичко тези стъпки трябва да доведат до две големи цели – намаляване на бедността и преодоляване на демографската криза“, призова лидерът на БСП.