Корнелия Нинова: С решението си днес правителството узакони разрухата

С решението си днес правителството узакони разрухата.

Бузлуджа и още стотици други войнишки паметници, паметници на революционери и герои на България са изоставени и се рушат.

Така се заличава историята и паметта ни.

И днес това беше направено уж от Патриотите – точно онези, за които националната история е знаме. Казвам уж, защото активирането на момчето за поръчки Валери Симеонов става по заръка на премиера Борисов, който няма смелост или доблест да застане с лицето си и да каже защо се отрича от предложението си преди няколко години или дори от предложението преди месец, което потвърди пред нас и нареди на министъра на регионалното развитие веднага да подготви документите. Даване право на ползване не е незаконно. Самият министър ни го предложи, по силата на сега действащия закон.

То не е и държавна помощ, защото подписахме декларация, че не желаем пари от държавния бюджет. Решението на МС е израз на безхаберие към рушаща се България. Защото Бузлуджа и връх Хаджи Димитър не са на БСП. Те са на България.

То е и израз на страх от една партия, която може да даде пример за истински, а не лъжепатриотизъм. Но ние няма да се откажем. Започваме консултации с юристи за търсене на друг начин, при възможност по съдебен ред , след като държавата не иска, ние от БСП да спасим паметника.

Корнелия Нинова, Фейсбук