Корнелия Нинова се обединява с Мая Манолова в борбата срещу произвола на ЧСИ

„Оставаме опозиция и алтернатива в 44-то Народно събрание. Внесохме законопроект, който засяга преизчисляването на пенсиите. Тази седмица ще внесем предложенията на Омбудсмана за промени в ГПК, които се отнасят до частните съдебни изпълнители”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНР, цитирана от пресцентъра на партията.

Тя обясни, че левицата, с политики, ще следва предизборните си цели, а управляващите се отмятат от предизборните си обещания.

„Управляващите отстъпиха от обещанията си и подмениха волята на хората, които ги подкрепиха. Видяхме, че при гласуването на правителството имаше сериозни разминавания между обещанията и програмата им”, подчерта Нинова и посочи, че те са отстъпили и от проблема с демографската катастрофа, което е било техен приоритет, по темата за сигурността на страната ни- също.

Къде е моралът на управляващите? Отказаха да замразят заплатите си, а хората обедняват?

Корнелия Нинова открои големия въпрос за морала в политиката: „До деня на изборите да гледаш хората в очите и да им казваш едно. Един милион да ти повярват- и на другия ден да кажеш, че ще се обединиш с ГЕРБ, а избирателите ни да почакат за промяната. Това няма как да се случи в БСП”.

Така председателят на БСП отговори на дълго налагащите се внушения и опити партията да бъде вкарана в голяма коалиция с ГЕРБ.

Корнелия Нинова коментира разбирането на опонентите си за морала в политиката: „ГЕРБ преди изборите обещаха нова Конституция, в която да отпадне имунитетът на народните представители. Не, няма го в програмата им- и няма да се случи. Внесохме два пъти предложение за замразяване на депутатските заплати – те два пъти го отхвърлят. За какъв морал говорим тогава, при положение че народът обеднява, а депутатските заплати растат?”, попита председателят на БСП.