Корнелия Нинова: Управлението на Борисов доведе държавата до пълен разпад

„Задълбочаващата се демографска криза и бедността е нещо, което остана след управлението на ГЕРБ“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на БСП, цитирана от ПИК и Канал 3.

Тя каза пред пленума, че целта на БСП е нито един от 8-те милиона българи да не е под прага на бедността.

„Въпреки отчетите, въпреки хвалбите на сегашното управление на правителството на Бойко Борисов за икономически растеж и стабилност, у българския народ има усещане за нестабилност, несигурност и несправедливост“, каза още Корнелия Нинова

Тя подчерта, че БСП застава на страната на народа, който търси алтернатива.

„Ние сме призвани да поведем народа и да го изведем там, където искаме да бъде България“, допълни Нинова.

По нейните думи правителството на Бойко Борисов за двете години на управление се е провалило във всяка една реформа и е довело държавата до пълен разпад. Тя даде за пример некадърната реформа в образованието, което е накарало децата да напускат училище.

Корнелия Нинова подчерта, че в страната липсва държавност, задълбочават се бедността и демографската криза, увеличават се неравенствата.

„Мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, ниски нива на публичен дълг, а какво се случи след две години – дългът нетно се увеличи на 26 млрд. лв. през 2016 г. и правителството натовари няколко поколения да го плащат. Преките инвестиции са намалели, разпределят се поръчки само на фирми, близки до управляващите, 954 фирми в строителния бранш са закрити, всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, линията на бедност се е увеличила с 25 процента“, обрисува апокалиптичната картина в страната лидерът на БСП.

Тя продължи със здравеопазването, където по нейните думи цари абсолютен хаос.

„Резултатът е, че все повече пари се наливат в него, а по-малко хора се ползват от нето“, каза тя.

В речта си пред пленума на БСП тя заяви, че трябва да се започне от борбата с мафията, да се въведе нова данъчна политика, образование, здравеопазване, сигурност на границите и във всеки български дом.

„Ние не се отказваме от промяната в плоския данък, а искаме промяна за бедните, за средната работеща класа и за богатите хора в България“, каза още Корнелия Нинова.