Кошмарите на Бойко за китайската капка, освирепелия плъх и жестокия бамбук

Борисовите областни управители подават оставки и се кандидатират за депутати. Очевидно, това не се прави без неговото знание и без неговата воля. Очевидно, кадровата банка на ГЕРБ е изпаднала в състояние на остър дефицит не може да намери хора за листите си. Разиграва се пиеската „баитското мълчание на Борисов“, но този път не е на фона на президентските избори и внушителната му кандидатка Цецка, а е на фона на извънредните парламентарни избори.

Новото в случая е, че Борисов е лишен от любимата си детска (тарикатска) играчка – заплахата, че ще подаде оставка, ако го бият на изборите. Това променя комичния колорит на картинката. В смисъл, че прави картинката още по-шарена и още по-смешна. Защото Борисов няма как да подаде оставка. Няма откъде да подаде оставка. И това го убива.

Това е китайската капка в живота му. Това е прегладнелия плъх, завързан в гърнето, закрепено на туловището му, (китайците казват, че и тая смърт е мъчителна и болезнена). Южноамериканските индианци убиват пленените си противници, като връзват телата им в хоризонтално положение върху покълнал бамбук. Бамбукът расте бързо, но не достатъчно бързо, за да убие жертвата на кръвожадните индианци веднага и жертвата страда дълго време, преди душата й да отлети в небесата над Мачу Пикчу.

Борисов няма с какво да се накокържи на противниците си и това му предизвиква дива ярост. А яростта и гневът са лоши съветници.

Борисов не може да не знае, че е взел едни гигантски заеми и знае, че не знае как да ги върне.

Борисов не знае какво да прави и налита на бой. Налита на махленски бой, в който, както знаем, няма правила и противниците използват и курвенски прийоми. Хапят се, драскат и се ритат по кокалчетата и по други непозволени анатомични зони. В такива битки победители няма, но след битката побойниците от враждуващите банди се хвалят по кръчмите как са пребили другия до смърт.

В такива битки най-много страда публиката.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук