Костадин Костадинов: Политическата мафия се уплаши

Когато обявихме, че не желаем да ползваме нашата партийна субсидия и предпочитаме я дарим, мои приятели ме преупредиха, че това веднага ще бъде използвано за очерняне и охулване на Възраждане.

Не повярвах, защото ми се стори невъзможно – все пак ние няма да ползваме тези пари, а ще ги дарим, къде би могло да има проблем, освен ако разбира се от Министерството на финансите и Сметната палата ни кажат, че нямаме право да ги пренасочваме за подобни неща. Е, оказа се че съм грешил.

Пред в. Труд споменах, че бихме дарили средства на фондации като „Българска памет“ на Милен Врабевски и „Искам бебе“ на Радина Велчева. Това го казах в сряда. От вчера, четвъртък, срещу първата фондация тече невероятна кампания за оплюване на нейния създател и дарител. Няма да преразказвам всички клевети и лъжи, защото ме е гнус. Вместо това ще спомена само някои неща, заради които всички българи трябва да имаме поне малко уважение към нея и Врабевски:

1. През 2009 г. Молдова решава, че няма да финансира учебниците за децата в българските училища на територията на страната. България се прави на приятно разсеяна, а българските ученици са заплашени от нулева година в училище. Знаете ли как се решава този проблем – Милен Врабевски вади 100 000 лв от своя джоб и плаща нужните учебници. Не Молдова, не България, а един обикновен български гражданин.

2. През 2014 г. се навършиха 1000 г. от смъртта на цар Самуил. Правителството на България не направи нищо запомнящо се по този повод. Милен Врабевски обаче дари 100 000 лв и със свои средства построи внушителен паметник на царя в центъра на София.

3. Вече десета поредна година фондацията на Врабевски събира по 200 българчета от всички краища на нашето отечество (вкл. и и от тези наши земи, останали под чужда власт) и на двуседмични семинари във Варна ги запознава с българската история и култура. Всички разходи по пътя и престоя на децата се поемат от Врабевски. Децата се настаняват в един от най-скъпите хотели във в град – грандхотел Варна. Разходите също са десетки хиляди левове.

За десет години чрез своята фондация Врабевски е дарил милиони за подобни каузи. Както се оказва обаче, няма ненаказано добро. Когато беше направен паметника на Самуил, срщу него се вдигна цялата соросоидна общественост. Сега пък срещу него пишат хора, определящи се като „патриоти“. Истината е, че и едните и другите имат една и съща цел – д оплюват и унищожават всичко добро и положитело в нашето общество. Защото ние българите не трябва да имаме добри примери – не! Това ще ни даде надежда, а ние не трябва да имаме надежда.

Една партия дари своята субсидия? Не може да бъде, тук има нещо подмолно, нещо гадно, нещо мръсно. И разбира се „разкритието“ не закъснява да се появи. Сега чакам да прочета и за „Искам бебе“ нещо скандално и мръсно. Примерно как Радина Велчева, една от най-чистите личности в нашето общество, се занимава с покупко-продажба на деца. Или пък ги яде, нещо подобно.

На финала нещо за извергите, които седят зад клеветниеската кампания – знам кои сте. И вие знаете че знам, нали? Знам кой ви плати, колко ви плати и какво още ви е поръчал. Само че да ви кажа, за да не се хабите – ние дори още не знаем дали ще имаме правото да направим това, което ни се иска. Много е вероятно да се наложи просто да върнем парите, защото сме казали че няма да ползваме субсидията. Тогава какво ще напишете, отрепки долни?

И още нещо – забелязвате ли как цялата жълто-кафява кампания се завъртя точно когато хората започнаха да питат другите партии защо и те не се откажат от своите субсидии?

Политическата мафия се уплаши. И има за какво. Възраждане не е партия като другите, Възраждане е кауза, зад която стоят хиляди българи, и тя ще става все по-силна. Милен Врабевски и Радина Велчева също ще продължават да вършат добри дела за България независимо от всичко. Що се отнася до клеветниците, те ще си платят. С лихвите.

Костадин Костадинов, ПП „Възраждане“