Костадинов: Делото срещу Марешки трябва да приключи бързо и той да влезе в затвора

Делото срещу Веселин Марешки трябва да приключи бързо и той да влезе в затвора.

Това обяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ Костадин Костадинов от партия „Възраждане“, който съди лидера на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки за нанасяне на лека телесна повреда.

Веселин Марешки, чиито имунитет поиска главният прокурор, се отказа сам от спецзащитата си миналата седмица, преди това да бъде гласувано в пленарната зала.
На 27 април главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне имунитета на трима народни представители от 44-тото народно събрания –Делян Добрев (ГЕРБ), Светла Бъчварова – Пиралкова (БСП) и на Марешки.

Добрев и Пиралкова сами се отказаха от имунитета си, но лидерът на „Воля” отказа да го направи. В такива случаи парламентарната практика предвижда създаването на временна анкетна комисия, която да проучи дали са налице достатъчно доказателства за искания имунитет.
Временната комисия реши да свали имунитета на лидер на „Воля” и решението трябваше да бъде гласувано в пленарна зала.

Веселин Марешки е обвинен за причиняване на лека телесна повреда на Костадин Костадинов, когато Костадинов е бил общински съветник и за изнудване на собственика на заведение Асен Миланов.

Марешки обвини Костадинов и Миланов, че нарочно протакат делото, но и двамата отричат и твърдят, че искат процесът да приключи бързо.

Костадин Костадинов, чиято партия „Възраждане” получи право на субсидия след последните парламентарни избори, обяви, че Сметната палата е разрешила да се дари субсидията. Първото дарение той щял да направи на фонда за инвитро процедури (Център за асистирана репродукция).