Крайно време е да се признае, че мултикултурният модел във вида, в който беше наложен в Европа, бе провален

Моята експертна теза:

1. Европейските лидери, включително и Тереза Мей, предлагат решения в зоната на несвободата. Това е агресия срещу гражданските права, а не срещу „терористите“.

2. Нео-либералният модел в икономическия, политически и обществен живот беше наложен насилствено, против личните интереси на европейските граждани и напълно необосновано. Моделът не съдържа формулите за защита на гражданските права в новите реалности, а това създава предпоставки за лишаване на гражданите от основни техни демократични права.

3. В ръководното тяло на „Ислямска държава“ са интегрирани лица с принадлежност към разузнавателни централи. Там вече няма нито един радикален ислямист. Невъзможно е главата да не знае какво прави ръката. Конфликтът е между държави, не между религии.

4. Крайно време е да се признае, че мултикултурният модел във вида, в който беше наложен в Европа, бе провален. България е идеален пример за такъв модел – той е устойчив, добър и може да бъде пример за Европа. Нямаме какво да учим от европейците в тази посока.

5. Лондон, Берлин, Париж, Москва и Вашингтон не са жертви, а преки участници в истинска война. Всички последствия от тази сложна военна хватка са логични и естествени.
…………………………………………………………………………..
Така стоят нещата според информация, с която разполагам. Според грант мотивираните и други хибридно платени анализатори ситуацията е: “ Тра-ла-ла-ла-ли.“ И от време на време:“ Та-ри-ри-рам.“ Срещу много, много пари, давани за приспиване на европейските и български граждани…

Николай Марков, Фейсбук