Крайнодесните в Европа се обявиха срещу стария неолиберален ред

Крайнодесните във Франция, Германия и Холандия се обявиха срещу стария ред, предаде БНР.

Те се събраха в германския град Кобленц под лозунга „Свобода за Европа“ с цел да засилят връзките между своите партии и да координират действията си.

Лидерът на френския Национален фронт Марин Льо Пен призова европейците да последват примера на британците и американците и да се събудят през 2017 година.

Според нея първата победа е Брекзит, който ще доведе до ефекта на доминото в цяла Европа. Втората победа е избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, което ще разклати неолиберализма, подчертава тя.

„Новият американски президент няма да подкрепи „система на потисничество“ в Европа“, каза Марин льо Пен.

Тя разкритикува политиката на Ангела Меркел, която е довела същинско мигрантско бедствие в Европа.

„Духът е пуснат от бутилката и няма да се върне повече вътре, независимо дали искате или не“, каза Хеерт Вилдерс от холандската Партия на свободата.

Той се обяви за връщане на границите и националните валути в Европейския съюз.

„От вчера – нова Америка, днес – срещата в Кобленц, а утре – една нова Европа. Европа се нуждае от силна Германия, а Германия се нуждае от Фрауке Петри, а не от Ангела Меркел“, заяви Вилдерс.

Лидерът на „Алтернатива за Германия“, Фрауке Петри обяви, че единствената алтернатива за Европа са крайнодесните партии.

„Европа никога не е търпяла диктат – нито на Наполеонова Франция, нито на нацистка Германия, нито на Съветския съюз. Няма да търпи – с Божията сила – и диктата на ЕС“, заяви Петри.