Красимир Каракачанов: ГЕРБ се притесниха от нас

„В момента няма вероятност да стана министър-председател, а ГЕРБ сигурно се притесниха, че ако оглавим кабинет, ще действаме радикално и бързо и това ще увеличи подкрепата ни.“

Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт по бТВ.

Той е на мнение, че ГЕРБ са се притеснили от патриотите, които набирали авторитет сред обществото.

„Да, те заявиха, че ще подкрепят патриотите за сформиране на кабинет. Може да гадаем защо мнението им се промени за 24 часа. Най-вероятно притеснението, че Патриотичният фронт ще действа радикално, бързо и това ще увеличи авторитета ни в обществото, е причината да обърнат позицията си. Друга причина, според мен, е някакъв външнополитически натиск – знаете, ние критикуваме политиката на Брюксел, смятаме, че Европа трябва да се развива по друг начин. Ние сме за запазване на Европейския съюз, но друг Европейски съюз. Най-вероятно машинката в Брюксел не харесва позиции като тези, които изповядваме ние и подобни партии в Австрия или Франция“, обясни Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО каза, че няма вероятност да стане премиер, защото възможността да се състави правителство в този парламент била нищожна.

Красимир Каракачанов смята, че е било нормално да се състави правителство, понеже държавата влиза във време на безвремие.

„Въпросът не е да подкрепят нас, а че в подобна ситуация, в която е повече от ясно, че ще има две служебни правителства, че изборите ще са през април, а след това трудно ще се състави нов кабинет… при ситуация, в която държавата влиза в 6 – 7 месеца безвремие, нормалното беше да се състави правителство, което да изпълни 4 – 5 приоритета“, допълни лидерът на ВМРО.