Красимир Каракачанов: Полицай във всяко село! Чудесно, но защо чак сега?

На последното заседание на Министерския съвет министър-председателят в оставка Бойко Борисов предложил полицаи и патрулки във всяко село.

Това е чудесно, но защо чак сега?

Напомням, че предложението за полиция във всяко село, видеонаблюдение, назначаване на пенсионирани служители на МВР и армията като охрана в селските райони и много други – това са все предложения на Патриотите.

Неща, за които многократно съм настоявал да се случат и пред двамата министри на МВР в този кабинет – Вучков и Бъчварова.

Тези наши предложения бяха едно от основните съгласия, които направиха възможно съставянето на кабинет през 2014 г. А бяха поставени отново от Патриотите при съвсем скорошните преговори за съставяне на нов кабинет в рамките на този мандат.
Е сега, дори и в последните дни на това правителство, тезите на патриотите бяха възприети. Питам се само защо трябваше да чакаме повече от поредните две години.

Предложението ни за полиция в малките населени места обаче върви в пакет с още няколко необходими мерки:

1. Засилване на полицейското присъствие в малките населени места.
2. Ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред.
3. Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР.
4. Разширяване на обхвата на неизбежната отбраната.
5. Завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни, беззащитни хора и без пускане под гаранция за извършителите.
6. Бързо производство, на момента, от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.
7. Премахване на т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие.)

За да сработи в момента, тук и сега, тази идея са необходими хора, които да се пратят по селата. Което няма да е лесно, поради доста незаети щатове за патрулно-постова дейност. Тогава трябва да се пращат служители, които да полагат извънреден труд. А той трябва да им се плаща, за което пък няма предвидени средства.

Ние продължаваме да вярваме в идеята за повече сигурност в селата и да настояваме на нея. За нея ще работим и в следващото Народно събрание, когато именно патриотичните сили ще определят политиката на България. Не на думи, а на дела.

Искам също така да припомня, че преди няколко години ни се смееха, когато говорим за миграцията, за радикалния ислям, за демографската криза, за намесата на Турция. Сега всички го говорят. Даже и най-заклетите либерали.

А ето, че вече и Борисов заговори за мерките на Патриотите за справяне с битовата циганска престъпност, която е бич за възрастните хора в малките населени места.

Явно времето за патриотично и национално отговорно управление на България дойде!

Красимир Каракачанов, Фейсбук