Красимир Каракачанов: Ще подкрепим правителство на Реформаторите, но при определени условия

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза в ефира на Нова телевизия, че ще подкрепят правителство на Реформаторите, но при определени условия.

„Честито на реформаторите за мандата. Всичко е малко като неродения Петко през последната седмица. При нас нещата бяха ясни. Ако получим мандата и в българския парламента има съгласие за силно правителство с четири-пет основни задачи, щяхме да правим правителство. Сега, ако Реформаторите правят правителство, ще има разговори с нас. Ако те започнат да работят за това, което искаме – увеличаване на пенсиите, радикалната борба с миграцията, с битовата престъпност, с монополите – може да получат подкрепа. Но това най-вероятно няма да стане”, обясни Красимир Каракачанов.

Той коментира и изказването на Росен Плевнелиев, че връчването на мандат на Обединените патриоти би застрашило европейските ценности и развитие на България. Спрямо тези думи на президента, Каракачанов определи, като неправилно решението на Росен Плевнелиев да дрънка оръжия срещу Русия. За него това не е европейска политика.

„Така смята и почти целият български народ. Ако това за него е европейската политика, това за мен не е европейската политика”, допълни лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов се разграничи от русофилите и каза, че той не е такъв.

„Не мога да съм български патриот и да съм фил или фоб. Това е разделения на нацията, което се прави изкуствено”, поясни той.

Патриотичният фронт са гласували против санирането, което се финансира от българския бюджет.

„Цялата врътка със санирането бе измислена с оглед на местните избори от миналата година. Мотивът да не се изчака една година и да се вземат европейски пари бе, че от ЕС сме щели да вземем само 70%“, поясни Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО припомни, че са били и против заема от 16 млрд. лв.

„Бяхме против и заема от 16 милиарда, защото те не са вкарани в икономиката, за подкрепа на дребния и средния бизнес”, припомни той.

Той поясни относно вдигането на пенсиите, че патриотите искат да вземат пари от хората с големи пенсии и да ги дадат на хората с ниски такива.

„Едната от тях е, че Менда Стоянова е казала, че няма пари. А другата е, че ПФ иска да дигне само най-ниските пенсии, като вземе пари от хората с по-големи пенсии”, уточни лидерът на ВМРО.