Кривите сметки на Ангела Меркел

Ангела Меркел залива Европа с бежанци

Да залееш Европа с бежанци и да се оправдаваш, че милееш за техния изстрадал живот в условията на размирици и война, е най-обикновено лицемерие.

Европа беше залята от бежанци, а от Брюксел ни се обясняваха мазно и сладникаво как тези бежанци са изстрадали, загубили своите близки и домове, а тук при нас сме длъжни да им помогнем. Истината обаче се оказа много по-различна, защото повечето бежанци се оказаха не бягащи от войната, а икономически пришълци, които дори си го и признават, че искат да са в Европа, за да получават социални помощи.

Мигрантите, като евтина работна ръка

Сметките на Ангела Меркел се оказаха криви, понеже тя искаше да угоди на немския бизнес, който си казваше, защо да даваме на Ханс 3000 евро заплата, след като може да даваме 1000 евро на Хасан за същата работа. Това, което немският бизнес очакваше от бежанците е едни нахъсани за работа мигранти, които са готови да работят и при ниско заплащане на труда. Обаче вместо да получат желаната нахъсана работна ръка, те получиха мързеливи мигранти, които се чувстват, като на екскурзия и чакат Германия да им плаща.

Вместо изгодна оферта за немския бизнес, мигрантите се превърнаха в икономическо-религиозен проблем. Те не искат нито да работят, нито да се интегрират, като много малка част от тях са изявили интерес да се развиват по някакъв начин в Германия.

Подобна е ситуацията и в цяла Западна Европа, където мигрантите търсят единствено икономически ползи от тамошните социални системи.
Създаденият проблем от кривите сметки на Ангела Меркел и на брюкселската бюрокрация, ще се задълбочи още повече, понеже тези мигранти вече не са желани, те са бреме и ще започнат да ги връщат в държавите, откъдето са дошли. Това значи, че бежанците ще ги разиграват буквално, като стадо. Богатите западноевропейски държави ще се наложат над бедните източноевропейски и балкански страни, да приемат обратно бежанците на своя територия.

Бежанците в Турция може да залеят Европа

В същото време на територията на Турция има голям брой бежанци, които Ердоган ги използва за разменна монета с Европейския съюз. Ердоган много добре осъзнава, че Европа се задъхва от бежанците и сега е момента, когато започва да натиска и да й поставя условия. Така създалата се ситуация е най-тежка за Балканите, защото западноевропейските и източноевропейските страни си затварят границите и започват да връщат бежанците обратно. Това значи, че в един момент балканските страни може да бъдат залети с бежанци и то от две страни – върнатите обратно от Европа и идващите от Турция.

При създалата се мигрантска ситуация Европейският съюз не действа, като такъв, а Европа прилича на разграден двор. Всеки се спасява и си защитава интересите сам. Няма никаква единна политика или яснота какво ще се прави с бежанците. Въпрос на време е да се стигне до състояние на хаос и нещата почти да излязат извън контрол.

Цялата тази бъркотия е предизвикана от алчността за печалба на едрия бизнес, а цената, която трябва да се плаща за нея е в пъти по-голяма. Тази цена обаче няма да се плаща от едрия бизнес, а от обикновения европейски данъкоплатец. Твърде солена авантюра излезе поканата на Ангела Меркел към бежанците да посетят Германия. Цената не е плаща само Германия, а цяла Европа.