КТБ е фалирана от Пеевски в престъпен сговор с Борисов чрез прокуратурата, конкретно Цацаров

Когато мъглата се дигне…

КТБ е фалирана от лицето Делян Славчев Пеевски в престъпен сговор с лицето Бойко Методиев Борисов чрез:

1. Прокуратура, конкретно Сотир Цацаров, чрез демонстративни действия внушаващи в обществото, че КТБ има проблеми и рушейки доверието в банката.

2. ДАНС, конкретно Владимир Писанчев, чрез прикриване на системните проблеми в банковата система, конкретно КТБ и ПИБ, както и действия , с които се внушава на обществото, че банката е източена и се всява паника във вложителите.

3. БНБ , конкретно Иван Искров и Димитър Радев, чрез тотално некомпетентни и умишлено зловредни действия с цел фалирането на банката. Отказ за финансова подкрепа, отказ да се направи реален одит за да се установят и запазят активите на банката.

4. Изпълнителна власт – Орешарски, Станишев, Доган, Местан, Йовчев, Чобанов, Лазаров. Чрез прикриване и подпомагане на действията на Пеевски за фалита на Банката и умишлено непредприемане на адекватни мерки за нейното спасение.

ПРЕДИСТОРИЯТА.

КТБ е великан на глинени крака. Основният проблем в банката са кредитите към фирми на Пеевски и Борисов и свързани с тях лица. Цветан Василев е ползван като банкер на мафията, управляваща страна през последните десетина години, като в замяна мафията осигурява свеж ресурс на банката чрез вливане на държавни средства в нея през държавните фирми и институции. След фалита и ограбването на КТБ тази роля се поема от ПИБ, чието бъдеще е предопределено. По времето на първото правителство на Борисов тези процеси (кредитирането на Певески и помпането на държавни пари в КТБ) достигат грандиозни размери. Фалирането на банката има две цели – ограбването на активите на банката, цедиране на кредити и замитане и покриване на прякото финансирането на мафията от държавата чрез финансиране от държавата на банка, която кредитира мафията, за да покрива дефицита е нея. Дефицит, който е резултат от необезпечените кредити раздадени на фирмите и хората свързани с Буда и Пеевски. Проста и ефективна схема.

През къната есен на 2012г. Цветан Василев и Борисов се договарят за изолирането на Пеевски, чиято власт достига чудовищни размери и въпреки тяхната свързаност, те решават да си поделят цялата власт. В началото на 2013г този план стига до сараите и последвалите събития са отговора на Доган и Пеевски. Борисов е свален от власт. В началото на март 2013г. Борисов се договаря с Пеевски и още тогава съдбата на Василев и КТБ е решена. Плана е следният – извънредни избори след които ГЕРБ да остане в опозиция , кратък период на управление на БСП (и ДПС) , ФАЛИТ НА БАНКАТА , предсрочни избори, връщане на Борисов на власт и замитане на следите за престъплението. В навечерието на изборите през май 2013г. социологиите сочат резултати, които не биха позволили на ГЕРБ да остане в опозиция и следва светкавично реализиране на аферата „Костинброд“ организирана от Буда, Цветанов и компания. Манолова играе своята роля в тази афера , за което след това е възнаградена. Бареков е просто глупак на точното място в точното време, свършил точната работа. След изборите всички помним какво се случи, Орешарски дойде на власт и плана за фалита на КТБ продължава. ДПС започват да превземат всички важни властови позиции, като на ключови места в службите и министерствата се поставят верни и изпитани хора. Липсата на съпротива в БСП позволява на ДПС да превземат ДАНС и МВР и тогава допускат единствената си грешка – избирането на Пеевски за шеф на ДАНС. Това действие е с цел да се гарантира контрола върху службите и реализирането на плана за фалита на банката. Непредвидената обществена реакция ги кара светкавично да оттеглят кандидатурата на Пеевски ( след като вече е избран и дефакто е шаф на ДАНС с достъп до всички бази данни и класифицирана информация, макар и за часове).

Протестите на гражданското общество ескалират и упралвението на Орешарски е заплашено, което е и заплаха за плана за фалита на банката. В този момент Борисов влиза в своята роля, чрез манипулиране на протестите, уж призовавайки за „незабавно сваляне на Орешарски“ , прави всичко възможно за да не се случи това, чрез внедряване на свои хора в протестите , „кротенето“ им и всевъзможни политически циркове. В критичните за Орешарски моменти , Борисов и ГЕРБ не подкрепяха протестите, а напротив , правеха всичко възможно да се разсее енергията им до безопсно ниво. Лично съм бил свидетел, след ноще на белият автобус, когато правителството на Орешарски се клатеше, как Борисов плати в кабинета си на хора да организират протести в Пловдив за да се отклони вниманието от София и да се спаси Орешарски. Исках подкрепа за действията на БОЕЦ за протести до оставка на Орешарски (наивно мислейки, че и ГЕРБ го искат) и получих отговор „ГЕРБ нямаме такива намерения“! Това лицемерие ме изуми, но тогава още не знаех, че се следва друг план за фалита на КТБ и ограбването на милиарди. За достоверност и заблуда на обществото се водеха някакви демонстративни войни между ГЕРБ и ДПС, които днес, от дистанция на времето мога да определ като смехотворни. От всички престъпления на Буда , накрая го обвиниха само за нерегламентираните полети на фалкон. Всъщност дори не се стигна до обвинения. Категорично заявявам, че и при делата на Цветаанов всичко бе постановка. В нито един момент Цветанов не е бил заплашен от реална присъда на последна инстанция, въпреки двете присъди на долни инстанции.

Това бе необходимо само за да се вкара впечатление в обществото, че ГЕРБ е реална опозиция на ДПС и БСП, а и за отвличане на вниманието от процесите вървящи на втори план. В началото на 2014г. Пеевски владее фактически цялата държава ( та и до днес) и се пристъпва към финалната фаза на плана за фалита на банката. Предстоят евроизбори, загубата на управляващата коалиция е ясна за всички и е достатъчен повод за оттегляне на ДПС и фактическо сваляне на правителството на Орешарски. По това време Цветан Василев вече е наясно с плана на своите доскорошни авери. И започва отчаяни совалки за спасяване на банката , а и за собственото си оцеляване. Срещите му с Доган, Станишев и Борисов са част от тези му опити. Дори стига до там да ходи при Борисов в багажника на колата на Гриша Ганчев и да моли Буда за помощ, напомняйки му за 240 милиона , които му дал чрез Сталийски и Пеевски. Всички помним, че Борисов не обели нито дума за това и остави банката да фалира, бидейки сам част от плана, като имитираше някакви действия , възмущение и недоволство от действията на службите, ДАНС,БНБ, МВР и прокуратурата, отлично знаейки за тяхната роля във ФАЛИТА НА БАНКАТА. Но, с тази поза, той трябва да спечели следващите избори. Добре помним как банката бе фалирана по най-криминален начин от институциите и властите, призвани да гарантират стабилността на държавата, включително и на банковата система. Вместо това те направиха всичко възможно и фалираха банката, като дори апетитите на Пеевски и Борисов в един момент стигат до там, че да поискат чрез слугите си фалит на цялата банкова система и фалит на самата държава, чрез искането за банкова ваканция.

След извънредните избори през 2014г. Борисов се връща на власт и реабилитира всички, за които искаше затвор преди това. Държа до последно Лазаров и Писанчев и ги произведе в „мъже на честта“ , а Цацаров бе определен от Буда като „стълб на законността“. Истината за фалита на КТБ бе заметена, всички следи покрити, банката оглозгана, всички апетитни активи подарени на Пеевски, милиардите платени от народа, а виновните и до днес управляват страната. След като биволите осъдиха президента и стенограмата от срещата за КТБ на 29.06.2014г. бе огласена, всяка дума казана по-горе се потвърждава.

НАПОМНЯМ, че президента е осъден да публикува и втората стенограма от 14.07.2014г.

НАПОМНЯМ, че БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ и поискахме и от БНБ стенограмите от срещите там за КТБ.

НАПОМНЯМ, че дебелите продължават да владеят държавата и стават все по дебели, докато народа става все по беден.

НАПОМНЯМ, че #ФалиралиПИБ предстои и този път знаем какво се случва и какво предстои, както и #Кой стои зад това.

НАПОМНЯМ, че това зло може да бъде преборено само на площадите от достатъчно смели и непримирими хора, неприемащи да бъдат управлявани от престъпници.

НАПОМЯМ, че минаха 4 години…

БОЕЦ водим тази битка.

Георги Борисов Георгиев, Председател на УС в ГД „БОЕЦ“, Фейсбук